Papa: La Fatima m-am rugat pentru pace fără a face publicitate

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

În timpul zborului de întoarcere de la Lisabona, duminică, 6 august, papa Francisc le-a explicat jurnaliștilor – în cadrul obișnuitei conferințe de presă din avion – de ce a ales să se roage în tăcere la sanctuarul de la Fatima și de ce în fața tinerilor a preferat să renunțe la discursurile pregătite. Pontiful și-a reiterat „toleranța zero” față de abuzurile asupra minorilor. De asemenea, a explicat motivele călătoriei la Marsilia, după cum transmite vaticannews.va

Papa Francisc a evidențiat că este impresionat de participarea numeroasă a tinerilor la Ziua Mondială a Tinerilor de la Lisabona, circa 1,5 milioane fiind prezenţi sâmbătă în capitala portugheză pentru priveghiul de Ziua Mondială a Tineretului, ținut de Papa Francisc. Ei au înfruntat căldura dogoritoare ca să aibă locul asigurat pentru rugăciunea de seară și pentru tabăra de peste noapte precum și pentru ultima sa liturghie de rămas bun de duminică dimineaţa.

Despre tineri a spus că sunt viitorul și că nu trebuie să fie judecați doar după anumite comportamente care nu sunt conforme cu moralitatea. „Am fost impresionat de numărul tinerilor, peste un milion și jumătate”. „Tinerii sunt tineri” – a continuat pontiful. „Ei încearcă să privească înainte. Ei sunt viitorul. Problema este să știm cum să-i însoțim și să nu se desprindă de rădăcinile lor. De aceea insist ca ei să dialogheze cu bunicii lor, ceea ce este mai important decât cu părinții, pentru că de acolo vin rădăcinile.”

Papa a susținut slujba de priveghere de seară după ce și-a petrecut dimineața la altarul catolic din Fatima. El a renunțat la discurs și la rugăciunea pentru pace. În schimb, Papa „s-a rugat în tăcere pentru pace, cu durere”, în timp ce a meditat o perioadă lungă de timp înaintea unei statui a Fecioarei Maria, a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni. Iar Vaticanul a postat ulterior rugăciunea pe platforma X, cunoscută anterior ca Twitter.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin