„Inima Copilului“, sesiune publică de sensibilizare a societății

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Fundația de Asistență Socială „Inima Copilului“, județul Cluj organizează sesiunea publică de conștientizare și sensibilizare a societății în ceea ce privește nevoia de integrarea persoanelor cu dizabilități, un eveniment de mare importanță pentru organizatorși societate per ansamblu și care este organizat în cadrul proiectului „Accesibilitate în comunitate“, finanțat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități prin programul ONG 2023.

Evenimentul va avea loc vineri 29 septembrie 2023, începând cu ora 13.00 în incinta Bibliotecii Județene ,,Octavian Goga“Cluj situată pe Calea Dorobanților, nr. 104, Cluj-Napoca, județul Cluj.

Obiectivul inițiativei este de conlucra cu diverși actori sociali, economici și administrativi în vederea sensibilizării societății în ceea de privește integrarea în comunitate a persoanelor cu dizabilități și combaterea discriminării și segregării.

„Ne așteptăm ca evenimentul odată derulat să contribuie la creșterea gradului de receptivitate față de persoanele cu dizabilități, să cultive la nivel comunitar, administrativ și educațional atitudini de respect față de drepturile persoanelor cu dizabilități și nu în ultimul rând să genereze un semnal de alarmă la nivelul societății în ceea ce privește respectarea drepturilor şi demnităţii persoanelor cu dizabilități, astfel încât societateasă conlucreze în vederea combaterii stereotipurilor, prejudecăţilorşi a practicilor dăunătoare la adresa persoanelor cu dizabilităţi, inclusiv cele pe criterii de sex şi vârstă, în toate domeniile vieţii”, au transmis organizatorii.

Proiectul „Accesibilitate în comunitate“ va fi prezentat de către Sânpetrean Tiberiu, preşedintele FIC, alături de Marius Imre Parno, coordonator evenimente.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin