Suntem peste o sută de mii de mănăștureni. Băștinași sau vinituri, suntem acum aici pentru încă o vreme! Vrem să dovedim că suntem cu adevărat o comunitate, cu vise și idealuri de împlinit, nu doar „cel mai mare dormitor al Clujului” cum eram etichetați cu decenii în urmă. Vă chemăm să vă înscrieți pe pagina de facebook ca mănăștureni. Ca să atingem cât de repede masa critică. Masa care are ceva de spus în interesul comunității.

Deschidem o listă – BULETIN DE MĂNĂȘTUR, cu toți cei care sunt sau se simt mănăștureni. Nu ne trebuie nici CNP, nici CI, nici pașaport, deocamdată. Vrem doar să ne (re)cunoaștem ca mănăștureni, ca oameni care împart nu doar administrativ un spațiu public ci care vor să și acționeze în spirit comunitar.

BuletinManastur-fcbk03

Suntem un oraș în oraș! Niciun alt municipiu sau oraș din județul Cluj nu are atâția locuitori ca și cartierul Mănăștur! Ar trebui să avem primărie și consiliu local proprii, servicii publice dedicate în exclusivitate (pompieri, poliție, salvare etc.), să dispunem de școli, spitale, clinici, cabinete medicale etc. pentru cei peste 120.000 de locuitori! Mai vrem centru cultural polivalent: cinematograf/teatru, inclusiv teatru de păpuși, sală de expoziții. Vrem ziar propriu, un radio dedicat și, de ce nu, un studiou tv de cartier (suntem 100.000 de privitori!). Voi, mănăștureni vechi sau „vinituri”, ce părere aveți? Sunteți de acord cu o autonomie administrativă în interesul comunității noastre?