Derbiul Olimpia Cluj – ASA Târgu Mureș a fost amânat

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Clubul de fotbal feminin Olimpia Cluj-Napoca își exprimă regretul față de decesul fotbalistului Patrick Claude Ekeng, în timpul partidei de Liga I dintre Dinamo București și Viitorul Constanța, și își exprimă condoleanțele față de familia fotbalistului și colegilor de la formația Dinamo București. Urmare a acestui moment tragic, Federația Română de Fotbal a decis ca toate meciurile de fotbal din acest weekend să fie amânate, inclusiv meciurile echipei noastre ASA Târgu Mureș – Olimpia Cluj-Napoca, care era programat pentru duminică, 8 mai, și Olimpia 2 Cluj-Napoca – CS Ineu, care era programat pentru sâmbătă, 7 mai. În urma acestei amânări, derby-ul feminin, ASA Târgu Mureș – Olimpia Cluj-Napoca va fi programat, cel mai probabil, pentru data de 28 mai, meciul urmând să se joace pe Stadionul Transil din Târgu Mureș.

Echipa de fotbal feminin Olimpia Cluj-Napoca și ASA Târgu Mureș se întâlnesc din nou, duminică, în derbiul returului Play-Off-ului Superligii. Dacă din punct de vedere matematic titlul de campioană națională este adjudecat, pentru al șaselea an consecutiv, de către echipa Olimpia Cluj-Napoca, care are deja un avantaj de 4 puncte în fața echipei ASA, din punct de vedere a rivalității clujencele trebuie să învingă pentru a arăta valoarea lotului și munca intensă care se depune la club la fiecare antrenament.

Fotbal F - ASA Targu Mures - Olimpia Cluj 2-2 (2-1) | Copyright © Dan Porcutan - http://danporcutan.wordpress.com

Fotbal F – ASA Targu Mures – Olimpia Cluj 2-2 (2-1) | Copyright © Dan Porcutan – http://danporcutan.wordpress.com

După ce în urmă cu două săptămâni clujencele le învingeau, pe teren propriu, scor 3-1, pe mureșencele de la ASA, duminică, 8 mai, au ocazia să le învingă și în deplasare.

Jucătoarele echipei clujene sunt motivate și de faptul că în ultimul meci disputat pe Stadionul Transil din Târgu Mureș au reușit doar o remiză, iar de această dată vor putea să-și ia revanșa printr-o victorie.

Antrenorul echipei Olimpia Cluj-Napoca, Mirel Albon, a declarat, înainte de meci, că fiecare meci cu ASA este un adevărat regal fotbalistic și și-ar dori ca tot mai multe meciuri să fie de această anvergură în campionatul intern.

 „Orice meci cu ASA Târgu Mureș are miză. Există o rivalitate veche, dar eu sper că doar în plan sportiv. Noi ne dorim o nouă victorie, dar printr-un joc bun, nu datorită unor conjuncturi. Ne-am dori astfel de meciuri, în competiția internă, în fiecare săptămână, dar din păcate avem doar câteva pe an. Poate că în câțiva ani. Ca antrenor îmi doresc ca jucătoarele să se auto motiveze pentru a demonstra încă odată, duminică, care este echipa mai bună. Pe 24 mai jucăm cu trofeul pe masă. Evident că va fi o presiune. Dar nu poți fi jucătoare de top dacă nu faci față presiunii unei finale”, a declarat Mirel Albon.

Meciul dintre Olimpia Cluj-Napoca și ASA Târgu Mureș ar fi trebuit să se dispute, duminică, 8 mai, de la ora 11:00, pe Stadionul Transil din Târgu Mureș. Acest meci va conta pentru etapa a 5-a a Play-Off-ului Superligii naționale de fotbal feminin.

foto:  Dan Porcuţan

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin