Premieră la Cluj – maratonul de vâslit

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Maratonul de vâslit s-a desfășurat duminică, 9 iulie, la Cluj-Napoca, pe lacul Gheorgheni din Iulius Parc.

Inițiatorii proiectului și-au propus accesibilizarea a cel puțin 10 lacuri din România pentru persoanele cu dizabilități, în special locomotorii. Practicarea activităților sportive poate fi atât metodă, cât și mijloc de diminuare a consecințelor negative pe care deficiența le are asupra dezvoltării personalității.

Obiectivele acestui proiect vizează accesibilizarea sportului cu caiacul astfel încât persoanele cu dizabilități să poată practica această activitate, dar și acționarea împotriva formelor de discriminare și implicarea comunității în proiectele sociale.

Proiectul ”Spre normalitate în caiace adaptate” reprezintă o premieră pentru țara noastră, iar Cluj-Napoca este primul oraș în care are loc acest maraton de vâslit, care a debutat la ora 10:00 dimineața. Distanțele parcurse vor fi transformate în fonduri de către partenerii Asociației Caiac SMile.

”Este un proiect pe care îl începem la Cluj și, de aici, o să-l ducem în toată țara. În urma acestui eveniment, pe lacul Gheorgheni vom aduce un ponton special pentru ca persoanele cu nevoi speciale, indiferent de dizabilitățile pe care le au, să poată vâsli. Vom aduce boxe care emit sunete speciale pentru ca nevăzătorii să poată să vină să se antreneze sau să se dea cu caiacul, independent”, spune Ionuț Stancovici, președintele Caiac SMile.

În deschiderea evenimentului, copiii s-au bucurat de un spectacol oferit de Gașca Zurli și Mirela Retegan care, apoi, au urcat în caiace și au vâslit alături de cei veniți la lac.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin