Abia a început anul şcolar şi intrările în sensurile giratorii din Mănăştur gemeau de mulţimea maşinilor ce aşteptau să intre în trafic spre principalele căi de acces. Dincolo de reticenţa autorităţilor, care aşteaptă şi valul de studenţi pentru a se pronunţa asupra fluenţei traficului (chiar dacă se declară mulţumite de modul în care au finalizat lucrările pe străzile Izlazului şi Calea Mănăştur), circulaţia nu prezenta îmbunătăţiri semnificative. Asta având în vedere că a fost prima zi în care s-a produs mixul de trafic şcoală – serviciu şi vreme ploioasă.
„La giratoriul de la Mehedinţi – Izlazului, mai avem de implementat câteva măsuri legate de civilizarea şoferilor care parchează în staţii sau în giratoriu. Doar ieri au fost ridicate 33 de maşini”, declara azi dimineaţă viceprimarul, în direct la RealitateaFM. Dincolo de scuza pregătită din vreme, autorităţile acuzând în ultima vreme că nu ştim circula în sensurile giratorii, situaţia din stradă era foarte bine ilustrată de figura pe care o făcea poliţistul local aflat în zona Cocoşul de Aur, o faţă îngrozită în faţa valului de maşini care se prelingea cu viteza melcului prin dreptul său. Într-adevăr, dacă pe strada Mehedinţi coada de maşini se întindea pe aceeaşi distanţă ca de obicei, la sensul giratoriu următor cei ce veneau de pe strada Câmpului nu mai aşteptau pe o singură bandă intrarea în sens, ci pe două benzi. Iar dacă am zice că şoferii nu se descurcă în sensurile giratorii, marcajul nou în giratoriul Câmpului – Varianta Zorilor ridică serioase probleme celor ce vor să respecte Codul rutier: o bandă de circulaţie pur şi simplu lipseşte din marcaj, regulile privind încadrarea la intrarea în intersecţie primind aici o „interpretare locală”. O altă problemă adusă de noile marcaje pe strada Izlazului, este dată de lăţimea primei benzi pe care în mod normal se deplasează autobuzele după ieşirea din sensul giratoriu de la Big. Dimensiunea redusă impune deplasarea cu viteză redusă a mijloacelor de transport ce deservesc transportul public pentru a nu lovi maşinile ce se deplasează (= staţionează) pe banda alăturată.
Legat de următorul sens giratoriu care s-a dat în funcţiune pe Calea Mănăştur: „Senzaţia e că circulaţia funcţionează mult mai bine cu sensuri giratorii, decât cu semaforizare, în schimb s-a făcut un alt nod şi blocaj mai jos. O soluţie suplimentară va fi mutarea staţiei de la USAMV”, susţine viceprimarul Tarcea. Aceasta însă are nevoie de mai mult timp pentru implementare. Însă, mult mai rapid, o parte din acest blocaj ar fi rezolvată prin interzicerea virajului la stânga către poarta USAMV. Aceasta restricţie a mai fost impusă şi s-a dovedit utilă circulaţiei în zonă, dar s-a renunţat la ea fără o motivare asumată. Până la mutarea staţiei CTP în spaţiul lăsat de mutarea actualului zid de la Agronomie şi implementarea unui sens giratoriu în zonă, cei ce tranzitează Mănăşturul vor petrece în continuarea mult timp cu piciorul pe frână.