Săptămâna Altfel, o săptămână plină de activități la Școala Gimnazială ”Liviu Rebreanu”

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

La Școala Gimnazială “Liviu Rebreanu” Cluj-Napoca, Săptămâna Altfel a avut loc în perioada 24-28 aprilie 2023, timp în care elevii au participat la ateliere, proiecte comunitare și de voluntariat, cercuri de lectură, mese rotunde/dezbateri, vizite de studii, excursii tematice, parteneriate, activități sportive și schimburi de experiență.

Dintre acestea putem aminti vizitele de la UTCN – Facultatea de Construcții, de la USMV, de la ISU, de la Bosch cu ocazia “Zilelor porților deschise”, de la cabinetul de Optometrie Gama Optic, de la Fabrica de globuri, de la Fabrica de încălțăminte Class Shoe, de la BJC sau BCU, excursiile în Bucovina, la Jibou și la Grădina Zmeilor sau la Fetindia la Coșul cu lavandă, la Sâncraiu, la Cetatea Bologa și la Ciucea, precum și pe trasee mai îndepărtate spre Târgu-Jiu, Băile Herculane, Drobeta-Turnu-Severin, Sarmisegetusa Ulpia Triana sau prin Europa: Viena – Veneția – Padova – Verona, atelierele de făcut lumânări, ciocolată, torturi și brioșe, de gătit cu aparatul Thermomix, demonstrațiile de magie etc.

 

Elevii au fost fascinați de trecut, artă și frumos, colindând numeroase muzee, cel al Artei Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, cel al Mitropoliei Clujului, Muzeul de Istorie a Transilvaniei, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, Muzeul Regiunii Porților de Fier, biserici și mănăstiri – Biserica Unitariană Moldovenești, Mănăstirea Tismana etc.

”Le mulțumim partenerilor noștri în educația non-formală derulată în această săptămână deosebită: Azaria Food SRL, UTCN, USMV, Optometrie Gama Optic, Junior Camp, Tabere Dacia Felix, Class Shoe, ISU etc”, au transmis profesorii școlii.

Nu au lipsit nici activitățile sportive în această săptămână. Elevii școlii au avut ocazia să întâlnească modele ale sportului clujean. Astfel, au răspuns prezent invitației pentru a face mișcare și pentru a împărtăși din experiența lor de jucători profesioniști, reperezentanți ai clubului ACS U EVOLUTION Fotbal și ai echipei de baschet U-BT Cluj-Napoca.

”Din partea clubului ACS U EVOLUTION Fotbal l-am avut alături pe dl. Octavian Abrudan, fost jucător de fotbal profesionist, iar din partea echipei de baschet U-BT, l-am avut alături de noi pe dl. antrenor Popa Sergiu și emblema clubului sportiv U BT, Nandor Kuti, jucător profesionist”.

Mai multe fotografii și amănunte despre activitățile derulate de elevii din Mănăștur găsiți pe pagina de facebook a Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin