Tennis Cup – Părinți Clujeni. Ediţia a VIII-a. Sport pentru susţinerea serviciului PEDITEL 1791

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Turneul caritabil Tennis Cup – Părinți Clujeni a ajuns la a VIII-a ediție. Organizat de Fundația Părinți din România cu scopul de a aduna fonduri pentru a susține serviciul PEDITEL 1791, sfat medical pediatric prin telefon, non-stop. Ca în fiecare an Winners Sports Club din Parcul Rozelor a pus la dispoziție terenurile.

Sportul alb ne-a adus mari satisfacții în aceste zile, când după mulți ani, în topul mondial, avem o reprezentantă a României. Urmărind meciurile copiilor de la Tennis Cup am realizat că nu întâmplător Simona Halep a ajuns la acest succes: avem copii talentați care joacă cu bucurie tenis.

Pe tablourile de joc au fost grupe de calificări pentru copii: simplu la fete și la băieți cu vârsta între 8 și 14 ani, dublu părinte-copil, dar și meciuri între seniori. Aranjați pe grupe de valori, copiii au jucat și mixt.

La dublu părinte-copil, după un meci aprig disputat, a câștigat Dragoș Litan și tatăl său, chiar dacă pe final Dragoș a avut probleme la serviciu; a reușit să recupereze punct cu punct printr-un joc sigur, obligând echipa adversă să facă câteva erori. Dragoș Litan, elev de 12 ani, a câștigat și la simplu – băieți. El mi-a declarat într-un interviu că participă de mulți ani la această competiție, dar că niciodată nu a câștigat turneul. Ar vrea să se antreneze până la 17 ani și să ajungă în top 100. Preferatul său în tenis este Federer pe care îl admiră pentru inteligența cu care joacă.

Meciul de finală al fetelor a fost o încântare. Parcă o priveam pe Sharapova la vârsta de 9 ani – așa arată câștigătoarea de la fete – Anastasia Hațiegan, cu toate că ea mi-a declarat că o place mult pe Serena. La sfârșitul meciului cele două finaliste s-au îmbrățișat, moment surprins de Cristina Grigore, fapt ce arată că sportul nu este doar despre sănătate și competitivitate, ci și despre prietenie. Anastasia face tenis de la 4 ani la Winners Sports Club și este antrenată de Monica Racovițan, lucru pe care părinții au dorit să-l evidențieze cu mult respect și mândrie.

Și la seniori, am asistat la un meci frumos și mult disputat între Cristian Suciu și Raymond Gyurcsina, câștigat deCristian.

Așa cum am spus la început, scopul acestui turneu este de a strânge fonduri pentru a putea susține funcționarea serviciului comunitar PEDITEL 1791. Cristina Grigore, director executiv la Fundația Părinți din România, organizatorul turneului, a împărțit zâmbete și laude, bucurându-se de fiecare reușită a acestor copii talentați. La final, împreună cu dl. Lucian Boldor, directorul turneului, am împărțit diplome, dar și un tort imens oferit de cofetăria Friandise.

Având cu noi soarele îngăduitor de toamnă, terenuri de joc excepționale și o atmosferă prietenoasă, nu a lipsit mult să pun și eu mâna pe rachetă și să ”fac” un meci cu copiii mei. Cum suntem mai mult iubitori de tenis de la TV, ne-am antrenat mai mult fuga de la o tușă la alta.

Imagini de la această ediţie puteţi urmări aici.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin