Clujenii au cucerit muntele la ciclism de anduranță

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Cu peste 4.200m altitudine cumulată şi 375km parcurși în exact 24 de ore fără somn, membrii echipei clujene de ciclism RandoRom au reușit cea mai mare performanță a competiției Fleche România 2018.

Clujenii Micluț Alexandru, căpitan, alături de Mereu Valentina și Porcuțan Dan, membrii ai clubului Tura de Noapte, însoțiți de bucureșteanul Anghel Mihai și brașoveanul Neacșu Florin au reușit ceea ce nimeni credea: să parcurgă distanța de 375km de la Cluj-Napoca la Valea Lungă Ogrea (Dâmbovița) în exact 24 de ore fără pauze de somn. Competiția la care au luat parte cei cinci membri ai echipei RandoRom se numește Fleche România și face parte din competițiile de ciclism de anduranță organizate de Randonneurs Romania, sub licența Audax Club Parisien, făcând parte din categoria turelor Fleche Velocio.

Cei cinci au plecat sâmbătă, 14 aprilie, la ora 8:00 din Cluj-Napoca și au avut la dispoziție 24 de ore, doar cu resurse proprii, pentru a învinge şi căldura din timpul zilei și frigul montan din timpul nopții.

Traseul acceptat de organizatori, urmat cu stricteţe de sportivii clujeni pentru a fi brevetați, a fost cel mai dificil dintre traseele urmate de cele 15 echipe. Având o elevație de 4200m, cu peste 2000m față de cel mai dificil traseu dintre celelalte, clujenii au fost nevoiți să urce Feleacu și Predealul pentru a parcurge traseul Cluj-Napoca – Iernut – Mediaș – Sighișoara – Rupea – Brașov – Sinaia – Câmpina – Valea Lungă.

Puterea echipei, experiența, dar și voința celor doi începători din cadrul echipei, au făcut ca acest traseu să fie dus la final cu succes. Din nefericire, în timpul traseului unul dintre cei cinci a fost nevoit să abandoneze, echiparea mai slabă a bicicletei reducându-i randamentul pe urcare.

Întreaga competiţie Fleche România 2018 a avut parte de atât de accidente, cât şi de abandonuri, numeroşi participanţi renunțând fie din cauza slabei pregătiri, fie din cea a unor greșeli făcute pe traseu.

„Au fost 24 de ore inuman de grele, 24 de ore în care fiecare membru al echipei a avut momente de cădere psihică, 24 de ore care se puteau sfârși cu niște prietenii rupte. Dar, spre insatisfacția unora, au fost create legături strânse între noi. Mulțumim oamenilor care au crezut în noi, cuvintele voastre ne-au împins să mergem mai departe, să nu vă dezamăgim, să demonstrăm că se poate”, a declarat Alexandru Micluț.

„Antrenamentele efectuate în cadrul clubului din care fac parte alături de Valentina și sfaturile antrenorului înainte de această competiție au fost baza pentru acest succes care vine la mai puțin de un an de când m-am apucat de ciclism. Mulțumesc mult colegilor din Tura de Noapte, sponsorilor și partenerilor din RandoRom fără de care nu aș fi putut să ajung la performanța aceasta”, a spus Dan Porcuțan.

Fleche România se parcurge doar în echipă, nefiind acceptate participările individuale. Distanța minimă pe care o echipă trebuie să o parcurgă în 24 de ore pentru obținerea certificatului de omologare este de 360 de km. Fiecare echipă, respectiv membru al echipei, trebuie să se descurce pe cont propriu (asigurare hrană, hidratare, odihnă etc.), nefiind acceptate mașini de însoțire / asistență.

La această ediție au luat parte și o echipă de ciclism care a avut punct de plecare în Ucraina, străbătând trei țări până la punctul de final.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin