….În lume se întâmplă și lucruri frumoase

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Tabără pentru copii cu dizabilități… sau când în lume se întâmplă și lucruri frumoase. Noroc că mai există oameni care se gândesc la semenii lor!

V-ați gândit vreodată cum e ca în timp ce toți copiii se bucură de tabere și de concedii, alții să stea acasă pentru că fie nu se pot integra în sistemele noastre turistice ori chiar printre oameni?

S-au gândit cei de la Fundația de Asistență Socială ,,Inima Copilului Cluj, care au demarat un nou proiect extraordinar: o tabără pentru 16 copii speciali, care suferă de diverse dizabilități.

Ce vor organizatorii? Simplu: ca toți copiii să se bucure. Toți. Nu doar unii. Iar de această dată, cei cu dizabilități. Deci, să le crească acestora calitatea vieții. Cum? Păi, copiii vor fi asistați astfel încât să dezvolte abilități necesare adoptării unui stil de viață incluziv și activ, securizant.

16 copii cu dizabilități vor merge într-o tabără special creată pentru ei, alături de aparținătorii lor. Acolo, împreună cu specialiști (asistenți sociali, psihoterapeuți, profesori), vor participa la ateliere de creație, la activități de culturalizare, recreere și turism, vor face sport și, prin distracție, vor învăța să se adapteze mai ușor activităților cotidiene.

Managerul proiectului este Tiberiu Cornel Sînpetrean, care este și președintele asociației, iar asistent manager este Alina Lakatos-Iancu, adică aceiași oameni care au mai derulat binecunoscutele proiecte „Banca pentru rechizite”, „Caravana Sufletul Copilului”, „Cadou de Crăciun”, „Terapia de grup prin joc” și multe altele, toate pentru suflete de copii cărora nu le-a surâs norocul, dar le-a fost recuperat și adus înapoi de acești oameni.

Valoarea proiectului se ridică la 147.000,00 lei din care 3.000 de lei reprezintă contribuția solicitantului.

Acțiunea face parte din programul de susținere a organizațiilor neguvernamentale cu activitate în domeniul protecției persoanelor cu dizabilități, lansat și finanțat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități.

Proiectul ,,Accesibilitate în comunitate“ a demarat în 17 iulie.

Fundația de Asistență Socială „Inima Copilului” Cluj a luat fiinţă în urmă cu mai bine de 25 de ani, având drept scop prevenirea si rezolvarea problemelor socio-educative şi de sănătate ale copiilor şi adulților din judeţul Cluj.

 

Link – Comunicatul integral al Fundației de Asistenţă Socială „Inima Copilului” Cluj 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin