Biserica Sf. Mihail va avea o scară nouă interioară destinată turiștilor

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Fotograful Tamás Márkos a surprins în imagini stadiul lucrărilor de restaurare și detaliile pe care se pune accentul la reabilitarea Bisericii Sf. Mihail din centrul municipiului Cluj-Napoca.

Sárosi Béla, inginer – șef de șantier și Szathmári Edina, istoric de artă au prezentat în cadrul unui fotoreportaj în revista Arhispec (în limba română) și în ziarul Szabadsag (varianta în limba maghiară) principalele lucrări și modul în care sunt realizate acestea: consolidarea șarpantei, curățarea suprafețelor, completarea lipsurilor și consolidarea structurală având în vedere că folosirea unor materiale pe bază de ciment au degradat în mare parte pietrele de calcar, precum și conservarea picturilor murale. În plus, turnul bisericii va avea o scară nouă interioară din oțel și va permite accesul turiștilor în mod permanent și în siguranță.

Reabilitarea bisericii Sfântu Mihail – Cluj-Napoca

Reabilitarea bisericii Sfântu Mihail din Cluj executată de KÉSZ Romania.  Redactorii portalului dedicat industriei construcțiilor din Ungaria, Magyar Építők (https://magyarepitok.hu/) au realizat un reportaj despre lucrările de reabilitare a bisericii Sfântu Mihail.

Publicată de KÉSZ România pe Sâmbătă, 5 ianuarie 2019

Trebuie remarcat că șantierul bisericii a fost primul șantier de restaurare finanțat din fonduri europene inclus în vizitele Conferinței Internaționale de Structuri Portante Istorice în octombrie 2019.

Reportajul complet și imaginile inedite pot fi parcurse accesând linkurile de mai jos:

Pentru limba română

Pentru limba maghiară

Iar povestea Bisericii Sf. Mihail o regăsiți în articolul profesorului Vladimir-Alexandru Bogosavlievici –  „Explorăm Clujul istoric cu «BOGO»” – Biserica Sf. Mihail din Piaţa Unirii

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin