Praznicul Adormirii Maici Domnului la Mănăstirea Nicula şi măsurile de siguranţă

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Ieri, 12 august 2020, conform Prefecturii Cluj, în prima zi a ceremoniilor religioase desfășurate cu prilejul Hramului Mănăstirii Nicula, 175 de jandarmi, polițiști, pompieri, salvatori SMURD/SAJ și voluntari ai ISU Cluj sau aparținând ONG-urilor partenere, au fost alături de credincioșii care au participat la aceste evenimente.
În incinta mănăstirii au fost aproximativ 500 de persoane, numărul maxim de participanți înregistrându-se în jurul orei 11.30.

Două persoane au primit asistență medicală în această perioadă, din partea salvatorilor SMURD, fără a fi nevoie de transportul la spital.

Reamintim faptul că numărul forțelor de ordine sunt suplimentate față de anii precedenți, având în vedere situația actuală, și sunt implementate măsuri specifice de protecție individuală, conform planului aprobat de prefectul județului Cluj, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Astfel, în perimetrul mănăstirii sunt disponibili dezinfectanți în zonele unde sunt preconizate afluențe mari de persoane și accesul autoturismelor este restricționat în zona mănăstirii.

În fiecare zi, până la Praznicul Adormirii Maici Domnului, va fi liturghie arhierească, iar credincioșii pot participa în oricare din zilele menționate la slujbă, pentru a nu se crea aglomerări.

Evenimentele religioase vor fi transmise în direct, în fiecare zi, de către postul Trinitas TV, live pe pagina de Facebook Radio Renașterea, dar și în FM și pe pagina de Facebook a Mănăstirii Nicula, urmând ca în data de 15 august să fie transmise și de către postul TVR Cluj, TVR 3 și Trinitas TV.

Vă rugăm să respectați următoarele măsuri dispuse de autorități pentru diminuarea riscului de contaminare cu virusul COVID – 19:

  • este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura;
  • vă puteți închina la icoana făcătoare de minuni de la distanța de 1.5 m, fără a avea contact cu aceasta.
  • este obligatorie respectarea distanțării fizice de 1,5 m pe ı̂ntreaga perioadă și ı̂n ı̂ntreg perimetrul interior și exterior al mânăstirii;
  • este interzisă distribuirea de hrană în sistem organizat către credincioși sau orice alte formule asimilate;
  • la intrarea în lăcașul de cult sunteți obligați să vă dezinfectați mâinile cu dezinfectant pus la dispoziție de către organizatori.
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin