Cercul de Donatori, o reușită marca Asociația Alfa Grup

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Asociația Alfa Grup a organizat a VIII-a ediție a Cercului de Donatori, eveniment derulat în seara 7 iunie, la Hotel Hanul Fullton din Cluj-Napoca.

Prezentatorul serii, actorul Bogdan Bob Rădulescu, a adus în atenția asistenței două din cele trei direcții de acțiune ale asociației, respectiv EDUCAȚIE și DEZVOLTARE COMUNITARĂ.

“Prin programul Dezvoltarea Comunitară combatem sărăcia care afectează copiii și tinerii vulnerabili din zonele rurale din România. În paralel cu activitatea noastră în centre şi spitale, am început în 2015 să vizităm copiii din zona rurală, care trăiesc în condiţii de sărăcie extremă. Comunităţi întregi îşi duc existenţa de la o zi la alta, în foame, frig, disperare, într-o lume străină de a noastră, cei care avem cu mult peste strictul necesar.

Știm că fiecare copil merită să aibă o copilărie fericită și să crească într-un mediu plin de iubire și siguranță. Din păcate, mulți copii din România nu beneficiază de acest lucru, dar noi putem schimba acest lucru împreună.

Prin intermediul acțiunilor noastre, vom putea să oferim copiilor vulnerabili din mediul rural o viață mai ușoară – un acoperiș deasupra capului, apă curentă, apă caldă, toaletă, lemne de foc, mobilier, electrocasnice, hrană, îmbrăcăminte, educație, servicii medicale și de psihoterapie, adaptate nevoilor lor individuale, astfel încât să poată crește într-un mediu sănătos și sigur”, au afirmat reprezentanții Asociației Alfa Grup.

În același timp, Programul EDUCAȚIE urmărește două direcții: Familii de suflet și Burse Școlare, prin care încercăm ”să găsim Familii de Suflet pentru cât mai mulți copii aflați în centrele rezidențiale și casele de tip familial din județul Cluj pentru a schimba conjunctura vieții lor, ajutându-i să se recupereze emoțional și fizic prin implicarea familiilor de suflet în viața lor, iar prin proiectului Burse ne dorim să oferim șanse copiilor din mediul rural de a-și continua studiile și de a-și depăși condiția”.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin