Apel pentru donarea de sânge: ”stocurile noastre nu reușesc să facă față!”

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

”Donează sânge, salvează o viață!” și ”Dacă ai sânge în instalație, donează!” sunt doar două din campaniile pe care clujenii le derulează constant pentru a încuraja donarea de sânge.

Cu toate acestea, nu poate trece neobservat apelul făcut de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj către cetățenii Clujului: ”numărul celor care se prezintă să doneze la centru e scăzut, iar cererea venită din partea clinicilor și spitalelor din regiune e mare și stocurile noastre nu reușesc să facă față. Bolnavii au nevoie permanentă de sânge.

Vă așteptăm la noi la centrul de donare din Cluj-Napoca, pe Strada Nicolae Bălcescu, nr. 18, de luni până vineri între orele 7.30 – 13.30 (11-11.30 pauza de dezinfectare a suprafetelor)”.

Vaccinurile împotriva COVID-19 disponibile în România în acest moment, Pfizer BioNTech Moderna, permit donarea de sânge imediat după o perioadă de 7 zile de la vaccinare, dacă potențialul donator nu a prezentat semne sau simptome, sau după 7 zile de la dispariția acestora.

”Chiar dacă suntem în mijlocul unei pandemii, nevoia de sânge a spitalelor rămâne constantă, și de aceea este bine să donăm sânge dacă îndeplinim condițiile obișnuite pentru a deveni donatori.

Există posibilitatea programării de la distanță pentru donarea de sânge, telefonic, prin email sau prin intermediul unor aplicații mobile precum Donorium”, se mai arată în comunicatul Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Cluj.

Pentru programări: www.donorium.ro

foto cover: Călin Ioaniciu

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin