Avertizare de polei / Amenzi aplicate pentru lipsa anvelopelor de iarnă

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin
  • Informarea de ploi și depunere de polei, valabilă la nivelul întregii țări, a fost prelungită până joi seara
  • Circulaţie în condiţii de iarnă şi amenzi pentru lipsa anvelopelor de iarnă

IPJ Cluj recomandă conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului şi să mărească distanţa în mers faţă de autovehiculul din faţă. Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Utilizaţi, cu precădere, frâna de motor.

Politia Romana - www.politiaromana.ro

Politia Romana – www.politiaromana.ro

În urma acţiunilor din municipiu, poliţiştii rutieri au sancţionat contravenţional patru conducători auto, depistați în trafic la volanul unor autovehicule care nu aveau montate anvelope de iarnă, au fost sancționați contravențional. De asemenea, acestora le-au fost retrase și certificatele de înmatriculare, fără drept de circulație, conform prevederilor legale în vigoare.

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone, trebuie echipate cu dispozitive omologate antiderapante.

Trebuie avut în vedere mesajul de informare meteorologică, emis de Administraţia Naţională de Meteorologie, valabil astăzi, 6 ianuarie,  până la ora 22:00, conform căruia vor cădea precipitaţii mixte ce vor favoriza formarea poleiului, iar aria acestora va cuprinde, treptat, cea mai mare parte a ţării. După-amiaza şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (6/7 ianuarie) poleiul va fi prezent local şi temporar, mai ales în regiunile din jumătatea de nord a ţării. 

PS. Strada Dacia din centrul oraşului este închisă temporar începând cu ora 9.00 pentru circa patru ore. Măsura este determinată de lucrările de securizare ce se realizează la partea superioară a clădirii de pe str. Dacia la intersecție cu str. Horea, în zonă fiind prezent un utilaj al ISU pentru lucrul la înălțime.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin