Ruina de la Colina rămâne, oficial, o ruină

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Clădirea abandonată de la intrarea în Cluj îşi va păstra pentru multă vreme titlul de cea mai veche ruină postdecembristă din oraşul nostru. Pe dealul Colina, în capătul cartierului, ruina unui fost viitor spital cu cinci nivele zace în uitare de mai mult de 20 de ani.

„Din păcate nu aparţine de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, am făcut multiple solicitări să primim această construcţie în patrimoniul nostru şi să putem să o transformăm într-un azil de bătrâni sau să-i dăm orice altă destinaţie. Din păcate aceste solicitări au rămas fără niciun rezultat, ea aparţine în acest moment Ministerului Învăţământului şi, din păcate, nu se întâmplă nimic cu această clădire. Primăria nu poate interveni, decât să pună proprietarul să securizeze aceste construcţii astfel încât să nu se întâmple vreo nenorocire”, a declarat, la Radio Cluj, vice-primarul Dan Tarcea.

Deşi propuneri de valorizare a acestei clădiri, prin transformarea sa în baza unui campus pentru elevi şi studenţi, s-au tot făcut, primăria a „insistat” de lungul anilor cu ideea sa de a realiza un centru pentru persoanele defavorizate în zonă, cu toată opoziţia cetăţenilor din cartier. În momentul de faţă, clădirea e un focar de infecţie, un pericol pentru cei ce se adăpostesc vremelnic în ea, chiar dacă la parter au apărut geamuri termopan. În urmă cu doi, ziardecluj.ro nota că: litigiile privind terenul de sub clădire determină ca nici Academia de Muzică Gheorghe Dima, în proprietatea căreia au ajuns într-un fnal ruinele pline de igrasie şi mizerie, să nu poată demara niciun fel de investiţie”.

Pentru cei care nu îndrăznesc să se apropie de clădirea abandonată, imagini edificatoare pot fi găsite accesând acest link.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin