Asociaţia Alfa Grup, partener strategic pentru dezvoltarea comunităţii

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

În cadrul unei emisiuni găzduite de TVR Cluj, Lucian Volosen, manager general al Asociației Alfa Grup, coordonatorul proiectului ”Servicii integrate și șanse egale pentru o comunitate puternică în Sălacea” a subliniat câteva din obiective atinse în ultimii doi în această comună.

Participant la dialog, HORVATH BELA, primarul comunei Sălacea, jud.Bihor, a ţinut să sublinieze că autorităţile locale sunt mulțumite de activitatea pe care o derulează Asociaţia Alfa Grup în această comună, “pentru că alături de infrastructura pe care o dezvoltă primăria este foarte important să dezvoltăm și comunitatea. Ce face domnul LUCIAN VOLOSEN cu echipa lui, deci ei se ocupă și cu copiii cu populație de etnie romă și cu oameni nevoiași”.

“Da noi activăm și în Cluj într-adevăr lucrăm cu tine care provin din centrele de plasament și cu alți copii în situații defavorizate. Dar în ultimii ani, într-adevăr, ne-am axat mai mult înspre zona rurală unde în special condițiile de locuire sunt extrem de proaste. Acolo e nevoie de intervenție pentru a crea condiții bune pentru a putea merge copiii la școală pentru a nu abandona școala. În comuna Sălacea am făcut racordări la apă pentru persoane care efectiv aveau apa în fața casei, dar nu se puteau racorda – în aceste situații intervenim”, a adăugat LUCIAN VOLOSEN, manager general, Asociația Alfa Grup.

Şi MOLNAR ZSOLT, director, Școala Gimnazială ”Balasko Nandor” Sălacea a apreciat modul în care asociaţia a intervenit şi a organizat o serie de cursuri de limba română pentru elevii de etnie romă şi maghiară pentru a le oferi o şansă în plus acestor copii pentru a nu renunţa la şcoală şi educaţie, remarcând că şi implicarea acestor categorii marginalizate în activităţile extra-curriculare a dus la reducerea marginalizării copiilor şi la recunoaşterea capacităţilor acestora de a activa la acelaşi nivel cu elevii fără probleme majore. Practic, un obiectiv important a fost atins odată cu adoptarea unei hotărâri de consiliu local pentru continuarea activităţilor pe care asociaţia Alfa Grup le-a implementat până acum în comună.

”Prin acest proiect, am asigurat acces la o educație de calitate, cursuri de formare și perspective în antreprenoriat. Dorim ca fiecare persoană să aibă oportunitatea de a se dezvolta și de a-și atinge potențialul maxim. Ne-am preocupat și de nevoile materiale ale comunității pentru că vrem să ne asigurăm că toți locuitorii au resursele necesare pentru a se simți protejați și sprijiniți”, mai susțin reprezentanții asociației.

Proiectul este derulat de Asociatia Alfa Grup, în calitate de Promotor și Primăria Comunei Sălacea, în calitate de Partener, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin