Vlad continuă cursa pentru MagiCAMP. Ţinta: 100 de copii cu burse lunare!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Vlad Pop a câștigat cursa de 120 de mile a ultramaratonului de la Cercul Polar – 6633 Arctic Ultra.  El este coordonator de voluntari la MagiCamp, din Cluj. Cursa lui nu s-a oprit acolo. Continuă pentru a obţine banii necesari, ca o sută de copii să primească sprijin lunar, de a se reintegra după lunile de spitalizare şi pentru ca accesul acestora la învăţământ să fie posibil. Confesiunea sa este o adevărată lecţie de viaţă.

De unde a pornit…

„În 2015 am fost voluntar în tabăra MagiCAMP, unde am ajutat la echitație, la parcul de aventură şi la alte activități. Am plecat de acolo schimbat și dornic să fac ceva pentru a ajuta mai mulți copii să meargă gratuit în tabără. Pe 7 martie 2019, am alergat 193 de km la 6633 Arctic Ultra Race, pentru copiii din tabăra MagiCAMP. Vreau să creez 100 de burse (în valoare de 500 lei pe lună, timp de 12 luni) pentru educația a 100 de copii cu afecțiuni oncologice, până pe 31 decembrie 2019. Acesta a fost singurul gând, singurul motiv pentru care m-am înscris la cursă.

6633 Arctic Ultra are loc în Eagle Plains, Yukon, Canada și este considerat cel mai dur ultramaraton din lume”.

„Pustietatea îţi aduce aminte cât de fragilă este viaţa…”

„La start, în Eagle Plains, am pornit cu -7°C şi pe traseu am alergat la temperatura resimţită de -30°C. M-am simţit foarte bine pe vremea din Ţinuturile Nordice, parcă am fost în elementul meu şi dealurile de la start la finish mi-au amintit de locurile din Cluj-Napoca unde mă antrenez. De parcă am fost acasă. Cineva mă iubeşte acolo sus, pentru că vremea a ţinut cu mine, deoarece nu am prins vânturi puternice sau viscol. Peisajul este uimitor şi îţi taie răsuflarea, dar pustietatea îţi aduce aminte cât de fragilă este viaţa, cât de uşor poţi, în câteva minute, să-ţi pierzi viaţa, dacă faci cea mai mică greşeală”.

Mario mă încuraja pe mine: ”Hai că poți, Vlad. Mai ai un pic”…

„În cele 35 de ore și 30 de min. am avut gânduri frumoase și întunecate. La start, m-am așezat la coada grupului și am pornit încet, dorind să-mi fac propriul ritm. Cu o energie incredibilă am mers ca la antrenament, mi-am golit mintea, nu m-am gândit la distanță, la alți alergători și am alergat cu sufletul. Gândul la tabără mi-a adus aminte de Mario, un băiețel care a pornit în parcul de aventură și a avut un impas la o trecere. M-am dus la el să-l ajut, dar nu a mai vrut să continue. I-am propus să se urce în spatele meu și să trecem împreună de porțiunea grea. Se ținea strâns de gâtul meu și, pas cu pas, Mario mă încuraja pe mine: ”Hai că poți, Vlad. Mai ai un pic. Încă puțin și am reușit.” Împreună am reușit. Astfel de experiențe îmi dau forța să depășesc cele mai întunecate gânduri”.

„Le mulțumesc din suflet tururor celor care mă sprijină”

„Cursa nu a fost pentru mine, a fost pentru copiii cu afecțiuni oncologice din tabăra MagiCAMP. Pentru ei am inițiat Programul de Burse pentru Educație MagiCAMP. Vreau să ajut copii cu afecțiuni oncologice să se reintegreze la școală, după lunile de spitalizare și să-i sprijin pe cei cu rezultate foarte bune la învățătură. Îmi propun să adun fondurile necesare pentru a susține 100 de copii cu burse în valoare de 500 de lei, timp de 12 luni, 6.000 lei per copil. Bugetul total este de 600.000 de lei”.

 La 6633 Arctic Ultra am redescoperit că nimic nu poți face singur, că ai nevoie de încrederea și sprijinul celorlalți.

 

”Campania pentru cele 100 de burse educaționale pentru 100 de copii cu afecțiuni oncologice din tabăra MagiCAMP nu se termină odată cu 6633 Arctic Ultra. Ea continuă până pe 31 decembrie 2019. Din bunătatea companiilor și a oamenilor, am reușit să strângem până astăzi suma necesară pentru 40 de burse. Le mulțumesc din suflet tururor celor care mă sprijină și sunt alături de mine. Orice donație contează.”

Cei care doresc să sprijine inițiativa lui Vlad pot dona accesând link-ul de mai sus sau în contul RO13INGB0000999905454114 (titular Asociația MagiCAMP).

Credit fotografii: Weronika Murray, Evan Davies

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin