Întâlnire cu Tibi Ușeriu, la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Marți, 28 noiembrie, între orele 12.00-13.30, la Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu”, alergătorul de anduranță și ultramaratonistul Tibi Ușeriu se va întâlni cu elevi din clasele VII-VIII, cu părinți și cadre didactice.

Această inițiativa educativă își propune să ofere comunității școlii contextul unei dezbateri constructive pe tema modelelor de viață, conversație ce are ca punct de plecare viața maratonistului și cartea sa autobiografică „27 de pași”.

În așteptarea întâlnirii, elevii școlii din Mănăștur și-au așternut gândurile lor legate de cel care este un model pentru genrațiile tinere:

”Perseverența lui deosebită și dorința de schimbare i-au adus realizări incredibile și îl plasează pe lista modelelor de urmat în viață. Tibi Ușeriu demonstrează că orice se poate, reușitele lui transmițând o susținere morală, fapt care mă face să îmi doresc să îi aud povestea din propria perspectivă”, Rus Alessia, clasa a VIII-a.

”Faptul că am ocazia să particip la aceasta întâlnire este o mare bucurie. Tibi Ușeriu reprezintă un model pentru mine. Parcursul vietii sale este unul fascinant, întrucât a reușit să treacă de la o viață tumultoasă la una liniștită de familie”, Vlad Gheroghieș, clasa a VII-a.

”Simbol al ambiției și al determinării, Tibi Ușeriu a demonstrat în repetate rânduri cum este să renaști din propria cenușă, precum pasărea Phoenix”, Alin Băican, clasa a VIII-a.

”Sunt foarte încântată că voi putea cunoaște o asemenea persoană minunată, mă bucur că am aflat despre Tibi Ușeriu, deoarece știu că acesta mă va învăța lucruri uimitoare de care voi avea nevoie. Sunt foarte nerăbdătoare să-i citesc cartea și să mă întâlnesc cu dumnealui”, Durcău Gloria, clasa a VII-a.

Despre cartea sa, Tibi Ușeriu declara într-o postare: ”Drumul de la gând până la tipăritul acestei cărți a durat cinci ani.  Nu îmi imaginam că o compunere stângace scrisă de mine sau povestea unor amintiri disparate poate fi transformată în literatură. Iar mai ales, nu îmi imaginam că ratările și păcatele tinereților mele vor putea inspira atât de mulți oameni. N-am visat niciodată că un lucru atât de fragil precum o carte îți poate schimba viața, așa cum nu îmi puteam imagina că destinul unui copil simplu de la țară poate lua o asemenea turnură”.

 

Foto #cristianandrei.ro

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin