Dacă-i ruptă din Rai, să fie și subvenționată!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

La începutul acestei săptămâni Consiliul Local Cluj-Napoca și primarul Emil Boc au legalizat subvenționarea violenței în familie. Nu, nu este nici glumă, nici pamflet! Este o realitate crudă pe care administratorii orașului au rostit-o cu glas tare, să se audă până-n capăt Mănăștur.

Concret, municipalitatea și-a asumat subvenționarea, cu sume între 900 și 1400 de lei, chiria pentru victimele violenței domestice și familiile cu mulți copii.

Motivația este cel puțin halucinantă:„Dacă aș fi bogat și aș trăi într-un oraș cu oameni săraci nu m-aș simți bine”, a explicat primarul la un post local de radio. Ca să trăiești pe banii lui Boc nu trebuie decât să-ți cotonogești nevasta. Apoi ea va depune plângere împotriva ta și va intra în evidențele serviciilor de specialitatecare se ocupă de victimele violenței domestice. Bine, mai trebuie să locuiești efectiv pe raza municipiului Cluj-Napoca și, eventual, consoarta să poată face o mică dovadă (un martor e suficient), că a mai beneficiat și în trecut de servicii în adăposturi destinate acestei categorii sociale. Imperios este și să nu fi beneficiat de alt sprijin locativ din partea statului sau a unor ONG-uri. Adică e suficient să fii un pic deștept, să ai un venit lunar/membru de familie de până la 1.500 lei și i-ai făcut. Ea se plânge că o bate bărbatul, Boc sare cu chiria. În esență nu este o idee rea, dar… Fără să mă bazez pe vreun studiu de specialitate știu că 90% dintre femeile bătute de soții lor se întorc la ei. Ba că: ”cine să o mai ia cu unu, doi, sau trei copii”, ba că: ”el i-a făcut, el să-i crească” etc.

Asta mă pune rău pe gânduri. Eu nu cumulez venituri de 1.500 de lei / persoană, în familia mea. Vreau și eu să mă subvenționeze Primăria și Emil Boc. Eu sunt și chiriaș, și plătitor de taxe, și de impozite, și de biruri, dar, dacă nu-mi rup nevasta în bătaie sunt doar un fraier care se uită cum alții trăiesc pe banii municipalității, adică a plătitorilor de taxe, impozite și biruri. Inițiativa primarului și a echipei lui se referă și la alte categorii sociale, care ar urma să beneficieze de subvenționarea chiriilor. Nu am să trec în revistă toate criteriile, altfel jignitor de simplu de îndeplinit. Ia să caute cei interesați, cum să trăiască pe banii mei.

Abia aștept să se întoarcă nevasta de la job. Simt așa o mâncărime în palme.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin