Când oamenii îşi dau mâna, pădurile sunt salvate

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Peste 200 de voluntari au participat, sâmbătă, la plantarea a 9000 de puieți de foioase pe o suprafață de două ha de teren pe Valea Gârbăului.

plantare

Acţiunea a fost organizată de către Asociaţia Noi 3spre10 şi Liceul de Arte Vizuale ”Romulus Ladea”, fiind susţinuţi de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, Jandarmeria Cluj, elevi ai școlii Transylvania College,  ai Liceului Teoretic ”Avram Iancu” Cluj şi ”Școlii Ion Creangă”, studenți de la Facultatea de Horticultură, specializarea Silvicultură, studenți şi doctoranzi ai Școlii Doctorale de Științe Agricole Inginerești, dar şi de voluntari, iubitori de natură.

Terenul pe care s-a realizat plantarea aparține Composesoratului Florești, asociație care a şi pus la dispoziţie cei 9000 de puieți de gorun și frasin.

plantare 2

“Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au decis să se implice, care pot face România mai frumoasă și care nu și-au pierdut speranța în ceea ce privește viitorul acestei țări”, a spus Viorela Pleşa, organizator al acţiunii.

Evenimentul a fost coordonat de către Ionuţ Coman, Cristina Mârza şi Viorela Pleșa, care nu sunt la prima acţiune de acest fel.

ceaunul

La final, toţi cei prezenţi au servit un gulaş la ceaun, marca Valentin Coman, alias Big Boletus, care, sprijinit de Restaurantul Roata Făget, a pregătit surpriza uriaşă. Pensiunea Popasul Iancului  a oferit gustoase siropuri din fructe de pădure și desert, “La Lingurition” a furnizat apa, iar filmarea cu drona, care va apărea în zilele următoare,  a fost făcută de AerialView.ro.

Ziua s-a încheiat cu voie bună şi cu satisfacţia de a fi făcut un lucru minunat.
“Ne dorim ca şi la următoarele acțiuni ale asociației să reușim să mobilizăm cât mai mulți oameni şi să realizăm alături de ei proiecte frumoase de care să ne putem bucura împreună”, au mai spus organizatorii.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin