”Dovlecel” a mers la școală

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Încă un proiect la nivel de școală s-a desfășurat în perioada 21-25.10.2019 la Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Cluj, cu implicarea tuturor învățătorilor, diriginților, elevilor și părinților, care au pus la treabă creativitatea și priceperea pentru a-l face celebru pe „Dovlecel”.

Sute de dovlecei s-au aliniat la jurizare în speranța de a câștiga un premiu, în cadrul proiectului „Toamnă aurie la Rebreanu”. Coordonatoarea proiectului, Borbely Kubina Cezarina, a cărei idee au îmbrățișat-o toți colegii învățători și profesori spune:

„Ideea mi-a venit într-o zi când am intrat în sala profesorală și am văzut o stare de amorțeală, de rutină și atunci mi-am zis că trebuie să fac ceva. De ani de zile mă revolt și încerc să explic că nu doar în „Școala altfel” trebuie să ne jucăm cu copiii, că nu doar atunci trebuie să facem altceva. Trebuie, după părerea mea, în fiecare zi să-i facem pe copii fericiți, să-i învățăm să facă lucruri frumoase, să aprecieze munca lor și a celorlalți. Trebuie să îi punem să gândească, să fie creativi, să fie mai buni. Săptămâna în care s-a lucrat la proiect a dat viață școlii, am simțit o efervescență creatoare, cum de mult nu s-a mai simțit în Rebreanu. Am simțit comunicare, implicare foarte serioasă, dorința de a face ceva de-a ieși din rutina zilnică, plăcerea jocului și a competiției.

Chiar dacă a fost o competiție, accentul, zic eu, n-a fost pe cine-i cel mai bun. A fost pe plăcerea de a participa (plăcerea jocului în sine), de-a face ceva frumos. Jurizarea a fost extrem de grea. După părerea mea toată lumea a câștigat! Toți dovlecii au fost frumoși, nu doar cei premiați, și aceasta dovedește cu câtă dăruire s-a lucrat. Primul proiect de anul acesta a fost un succes, iar ceea ce vreau de acum încolo este să văd copii fericiți, cu zâmbetul până la urechi, implicați cât mai mult în viața școlii. Și acesta este doar primul proiect. Vor urma și altele pentru că: REBREANU PRINDE CULOARE!”

”Are toată susținerea noastră pentru a face această transformare”, afirmă și doamna  Dir. adj. prof. Budușan Monica, cea care ne-a trimis rândurile de mai sus.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin