Inovaţie în Mănăştur: bandă dedicată gurilor de canal în reparaţie

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

În a doua jumătate a lunii iulie 2017, mai multe sesizări făcute prin aplicaţia „mycluj” atenţionau primăria clujeană asupra pericolului reprezentat de gurile de canal din zona staţiei Minerva, strada Primăverii. Gurile de canal care se mişcau, ca urmare a deteriorării traumei stradale ce înconjura capacele, reprezentau o problemă atât pentru traficul rutier cât şi pentru cel pietonal, având în vedere că una din ele se află amplasată pe trecerea de pietoni.

Deşi la primele sesizări reprezentanţii primăriei şi-au declinat competenţa, acestea fiind adresate în secţiunea „reţele de apă / canalizare”, fără a redirecţiona sesizarea către direcţia competentă, la reclamaţiile depuse în dreptul  „străzi / alei / trotuare / poduri” s-a primit un prim răspuns ce marchează rezolvarea favorabilă a sesizării depuse la data de 28 iulie 2017, chiar dacă situaţia nu a fost rezolvată nici până azi.

„Buna Ziua, referitor la sesizarea dvs. va comunicam ca executantul lucrarilor de modernizare trama stradala va interveni cu remedierea sau inlocuirea tuturor caminelor sau altor defectiuni pana la data de 30.09.2017, lucrarile fiind in garantie”.

 

Într-adevăr, în urmă cu o săptămână s-a intervenit asupra traumei stradale prin decaparea asfaltului şi izolarea acestuia prin semne de circulaţie. De la această execuţie şi până în prezent nu am putut remarca vreo lucrare în afară de apariţia mai multor indicatoare care marchează zona de lucrări.

Având în vedere termenul îndelungat, 30 septembrie – odată cu darea în funcţiune a sensului giratoriu Mehedinţi – Izlazului „versiunea 01” -, până la care e anunţată remedierea unei lucrări care nu ar trebui să blocheze strada mai mult de 24 de ore, nu putem decât să anunţăm activarea unei bezi dedicate reparării gurilor de canal de pe o stradă în garanţie.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin