Zilele Clujului încep în forţă în centrul oraşului

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Zilele Clujului încep joi, 30 mai, cu o seară dedicată clujenilor de toate vârstele. În centrul orașului, în Piața Unirii, vor concerta Iuliana Beregoi, CARGO și Irina Rimes. La 21:45 va avea loc un spectacol de drone, lasere și proiecție video mapping. Pe strada Mihail Kogălniceanu vă așteaptă Festivalul Gastronomic Internațional, momente artistice și concerte, iar strada Universității va fi un spațiu al artei și al muzicii cu multe momente speciale.

Vineri, elevii școlilor clujene vor cânta din nou împreună în cadrul evenimentului „Copiii Europei” de la ora 17:00 în Piața Unirii. Începând cu ora 20:30 vom avea o seară dedicată artei dramatice, unde actorii Teatrul Naţional Cluj-Napoca vor pune în scenă spectacolul „Sânziana și Pepelea” de Vasile Alecsandri. Pe strada Mihail Kogălniceanu începe Festivalul Multiculturalității – EthniCity, un spațiu ideal pentru consolidarea relațiilor dintre multiplele culturi ale comunității noastre.

Sâmbătă, 1 iunie, sărbătorim împreună Ziua copilului. De la ora 11:00 va avea loc Parada Zilelor Clujului, după care continuăm cu seara de muzică clasică, de la ora 19:00, în Piața Unirii. Pe strada Iuliu Maniu va avea loc Midnight Snack. Activitățile din Parcul Central continuă, la fel și concertele din Piața Muzeului. În parcurile Armătura, Feroviarilor, Grigore Alexandru, 14 iulie, Iulius Parc precum și în cele două baze sportive din oraș vor avea loc ateliere științifice, jocuri sportive, spectacole pentru cei mici și multe alte activități pentru întreaga familie.

Duminică are loc Crosul Universităților Clujene, iar începând cu ora 12:30 Regalul Folcloric. Ateliere pentru întreaga familie vor avea loc în Baza Sportivă Gheorgheni și Baza Sportivă „La Terenuri”, iar activitățile cultural-artistice continuă la Centrul de Tineret, Turnul Pompierilor Centru de Cultură Urbană Cluj și la Turnul Croitorilor Centrul de Cultură Urbană Cluj, în timp ce distracția și relaxarea cuprinde tot orașul, în cadrul activităților pregătite.

În Parcul Central vă așteaptă Festivalul de vin, zona de concerte, Târgul Meșterilor Populari, Tabăra Nomadă, Zona de aventură alături de zeci de ateliere și activități pentru întreaga familie. în Piața Muzeului vor avea loc concerte, iar strada Potaissa găzduiește din nou evenimente de înscenare istorică. Malurile Someșului și plaja urbană vă invită la relaxare într-un cadru de vacanță. Ca de obicei, fiecare va avea parte de relaxare și distracție la Zilele Clujului!

„Pentru mine Zilele Clujului înseamnă în primul rând un prilej de întâlnire cu clujenii, cu prieteni pe care nu i-am văzut de mult, cu oameni dragi. Este o ocazie să celebrăm tot ce are Clujul mai frumos” a declarat dl Emil Boc, primar al Municipiului Cluj-Napoca.

Programul, informații suplimentare și detalii despre toate evenimentele le găsiți pe canalele de social media Zilele Clujului și website-ul zileleclujului.ro/2024 .

PARTENERI OFICIALI:
Terapia – O companie Sun Pharma, Iulius Mall Cluj-Napoca
PARTENERI PRINCIPALI:
BCR, Ursus, Betfair Romania Development, Vodafone Romania, Emerson, NTT DATA Romania
PARTENERI:
Moldovan Carmangerie, Coral Impex, msg systems Romania, Liberty Residential, Farmec, Autoworld – MG Motor Autoworld, Coca-Cola, Alexandrion, Fundația Montessori, PMA Invest

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin