S-a mai terminat un vis, „parking-ul Negoiu” e oficial ruină

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Dincolo de promisiunile repetate ale primarului legate de continuare a lucrărilor la „parking-ul Negoiu din Mănăştur”, după cum îl numeşte Emil Boc pe pagina sa de facebook, realitatea din teren a contrazis mereu situaţia prezentată din turnul primăriei clujene.

Ultimul semnal prin care autorităţile şi-au manifestat interesul faţă de construcţia (parţial) abandonată de către constructori a fost dat în data de 29 iunie 2016 de către primarul municipiului:

Stadiul lucrărilor la parking-ul Negoiu din Mănăștur (376 de locuri). Din cauza intrării în insolvență a firmei de construcții, parking-ul Negoiu nu a putut fi finalizat la termen, în 2015. Acord un ultim termen de grație, 31 decembrie 2016, pentru finalizarea acestui parking, sub rezerva rezilierii și organizării unei noi licitații. O nouă licitație ar prelungi semnificativ finalizarea lucrărilor, de aceea optez în primul rând pentru varianta finalizării lui cu firma de construcții actuală, până la data de 31 decembrie a.c. Totuși, dacă graficul săptămânal și lunar prezentat de firma de construcții nu va fi respectat, voi proceda la rezilierea contractului, cu toate consecințele legate de întârzierea finalizării acestuia.”

Nu doar că acest grafic de lucrări, care venea după ameninţarea din consiliu local cu rezilierea contractului, nu a fost nici măcar pentru o zi respectat, dar, rând pe rând, muncitorii şi-au recuperat echipamentele, utilajele şi elementele de construcţie pe care nu le-au montat sau le-au folosit pentru ridicarea construcţiei.

Ultima piesă, în derulare, este ridicarea / demontarea macaralei care mai dădea impresia că cineva veghează această construcţie. Din nefericire, o nouă ruină se alătură celei din zona Colina, iar după planurile de investiţie prezentate de administraţia clujeană nu ne-am mira să nu-i urmeze, în anul ce vine, încă una pe Primăverii sau Gârbău.

Nu am primit încă o poziţie oficială din partea primărie, dar sperăm ca măcar în mesajul primarului de anul nou să vedem o poziţie realistă a acestuia.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

-