Proiectul “Familii de suflet”, o reuşită.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Câţiva oameni deosebiţi, membri ai Asociaţiei Alfa Grup dn Cluj-Napoca, şi-au dat mâna, pentru a sprijini copiii fără părinţi din centrele de plasament clujene şi pe cei din familiile sărace şi au reuşit.

Iniţiativa lor, concretizată printr-un proiect aparte, a fost susţinută de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din cadrul Consiliului Judeţean Cluj şi de Asociaţia Serviciul de Ajutor Maltez în România, care le-au devenit parteneri.

Astfel, în vara anului trecut lansau la Cluj proiectul “Familii de suflet”, care a beneviciat de o finanţare din fonduri norvegiene până în luna august 2016.

Încheierea acestei perioade a fost marcată printr-o conferinţă ce a avut loc miercuri, 24 august 2016, la Casino – Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca, la care au participat reprezentanţi ai sectorului neguvernamental, ai mediului de afaceri, instituţii publice clujene şi mass-media.2

Prin acest proiect, s-a oferit suport material, dar mai ales emoţional,  copiilor lipsiţi de afecţiune. Obiectivul principal al proiectului consta în dezvoltarea unei reţele locale şi regionale de servicii sociale care să contribuie la reducerea discriminării şi excluziunii sociale în randul a 60 de copii instituţionalizaţi şi  40 de copii de etnie rromă. De asemenea, s-a dorit formarea a 30 de specialişti din structurile DGASPC si 20 de specialişti din reţeaua creată, ce poartă numele de „Reţeaua de fapte bune”,  care să adopte modele inovative de lucru cu copiii şi tinerii aflaţi în situaţii de risc.

De pe urma acestui proiect au avut de beneficiat peste 100 de copii, care au primit ajutor material, dar mai ales au primit atenţia de care au nevoie, participând la diverse activităţi sportive, artistice, excursii etc, cunoscând şi integrându-se în familii clujene. Numărul de specialişti, profesionişti, voluntari care furnizează servicii copiilor şi/sau tinerilor aparţinând grupurilor vulnerabile şi care au dobândit cunoştinţe şi abilităţi a ajuns la 50 de persoane, iar numărul total de beneficiari ai proiectului s-a ridicat la 450, din care 72 de persoane de etnie rromă.3

Important e că acest proiect va continua şi după încheierea perioadei de finanţare, pentru că membrii Asociaţiei Alfa Grup caută soluţii şi sunt susţinuţi de familiile implicate în proiect şi de numeroase persoane fizice şi juridice.

Cei care doresc să ajute şi să susţină copiii din centrele de plasament clujene, dar şi pe cei din familiile sărace ale comunităţii rrome din comuna Dragu, judeţul Sălaj pot lua legătura cu asociaţia la numărul de telefon 0729027725, la adresa de e-mail office@alfa-grup.com sau accesând pagina de Facebook “Familii de suflet”  şi consultând site-ul  www.familiidesuflet.ro.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin