Școala Gimnazială Ciurila beneficiar al PNRR

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Beneficiarul Școala Gimnazială Ciurila, com. Ciurila, din județul Cluj anunță demararea proiectului cu titlul ”PNRAS – Școala Gimnazială Ciurila, proiect pentru reducerea abandonului școlar la Școala Gimnazială Ciurila, com. Ciurila, județul Cluj” finanțat prin Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) finanțat de Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR).

Prin acest program se urmareste combaterea părăsirii timpurie a școlii, precum și a abandonului școlar, asociate cu absenteism, scăderea performanței școlare sau un comportament școlar nepotrivit. Aceste fenomene sunt corelate în general cu situații de vulnerabilitate sau risc la care sunt expuși elevii (de ex. situație materială precară, violență domestică, nevoi educaționale speciale, mame adolescente, familii cu nivel de educație scăzut, părinți plecați la muncă în străinătate etc.).

PNRAS urmărește atingerea următoarelor obiective generale:

  1. a) diminuarea riscului de abandon școlar în cel puțin 25% din unitățile de învățământ participante la Program în perioada 2022-2025, cu încadrarea unității de învățământ într-o categorie de risc mai mic;
  2. b) îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi în cadrul evaluărilor naționale și creșterea procentului de elevi care finalizează învățământul gimnazial;
  3. c) creșterea participării absolvenților învățământului gimnazial la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și a ratei de tranziție de la învățământul secundar inferior la învățământul secundar superior.

Codul proiectului: F-PNRAS-1-2022-1413

Perioada de implementare a proiectului este de 3 ani, între 2022-2025

Valoarea totală nerambursabilă a proiectului este de 346.241,00  lei

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin