”Brânză de Hoia”, ceaunul tradițional și workshopul de murături – atracţiile «Toamnei la H33»

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

USAMV e tot mai prezentă în viaţa comunităţii, în această toamnă alăturându-se proiectului Oraşul Acasă – „Toamna la H33”. Evenimentul organizat de Asociația Urbannect se află la cea de a doua ediţie şi în acest an este dedicat inaugurării programului AgroHub desfășurat în parteneriat cu USAMV, și în același timp evocării Zilei Naţionale a Produselor Agroalimentare Româneşti.

Evenimentul se va desfășura la H33 – Social Innovation Hub în perioada 12 – 14 octombrie, și este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj Napoca.

USAMV Cluj-Napoca participă, în premieră, din postura de partener, la evenimentul ”Toamna la H33”, în 12 octombrie, când va celebra Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești. Universitatea va participa cu specialiști și cercetători, dar și cu produse tradiționale, specifice toamnei.

Evenimentul ”Toamna la H33”, prima ediție Agro-Hub, se va desfășura între 12-14 octombrie, iar alături de USAMV Cluj-Napoca veți putea fi alături în prima zi, începând cu ora 17.00.

Astfel, cercetătorul științific Doina Clapa de la Laboratorul de Micropropagare al universității va prezenta culturile in-vitro și rolul lor în agricultură din prezent,

Departamentul de Fitotehnie (Facultatea de Agricultură) va participa cu un specialist care va vorbi despre cultura plantelor aromatice, a lavandei, aloe vera și ceea ce se produce derivat, în timp ce Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii va participa la eveniment cu stupul de albine de observație și viermi de mătase, dar și prin masterandul Kovacs Szilveszter, care va prezenta pentru degustare produsul local ”Brânză de Hoia” și va explica tehnologia proprie de producție.

De asemenea, Stațiunea de Cercetări Horticole (SCH) a USAMV Cluj-Napoca va prezenta fructe de sezon din producția proprie – soiuri de mere și de struguri -, precum și must sau suc de mere.

În data de 13 octombrie începând de la ora 12.00, Vali Coman (Big Boletus) este gazda Cămării Gospodarului.

Gospodinele și gospodarii sunt chemați să aducă de acasă produse conservate pentru iarnă, zacuști, dulcețuri, și alte bunătăți, pentru a construi cămara din care toți oaspeții sunt invitați să guste. Și nu numai atât, zacustile și dulcețurile de ardei iuți intră în concursul cu premii!

La toate astea se adaugă ceaunul tradițional și workshopul de murături deja consacrat la H33.
Produsele agroalimentare pe care le vor comercializa producătorii locali vor putea fi achiziţionate din curtea de pe strada Horea nr 33, Cluj-Napooca.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin