Servicii de maximă importanță, oferite gratuit de compania Google

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Compania Google, la început de an școlar, face ceea ce școala încă nu poate: oferă o serie de instrumente, resurse gratuite și sfaturi pentru o experiență pozitivă în mediul on-line, atât pentru copii, cât și pentru adulți. În plus, pune la dispoziția cadrelor didactice, în secțiunea ”Instrumente pentru clasă”, o programă ce ”oferă educatorilor instrumentele și metodele de care au nevoie pentru a preda noțiunile fundamentale de siguranță digitală. Materialele dezvoltate de Google în parteneriat cu iKeepSafe permit educatorilor să aducă cele mai pertinente discuții – și emoția jocului Interland – în sala de clasă. În programă sunt incluse planuri de lecție pentru cele cinci capitole, cu activități și fișe de lucru care au fost concepute pentru a completa jocul Interland”.

Un pachetul complex este oferit copiilor: ”Codul Eroului pe Internet”: Fii inteligent pe internet – Distribuie cu prudență, Nu te lăsa păcălit, Securizează-ți secretele, Joacă-te în siguranță, Învață în siguranță, Rămâi în siguranță etc.

O secțiune specială este rezervată familiei: ”Instrumente pentru acasă” – ”Ghidul Eroii Internetului pentru familii oferă acestora instrumentele și resursele necesare pentru a afla despre siguranța și cetățenia online, acasă. Am creat acest ghid pentru familii, facilitând încorporarea și practicarea bunelor obiceiuri digitale în viața ta de zi cu zi. Plin cu sfaturi bune, acest ghid vă va ajuta pe dvs. și pe copiii dvs. să discutați, să învățați și să vă gândiți la siguranța online, împreună”, se arată în prezentarea oferită.

Acest ghid, un adevărat manual de utilizare a internetului, plin de termeni explicații, sfaturi și exemple, în formatul pdf, poate fi descărcat de aici.

Pagina de start a acestui serviciu o găsiți la adresa https://beinternetawesome.withgoogle.com/ro_ro/

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin