Vecinultău.ro ajută oamenii vulnerabili de lângă tine!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

O inițiativă binevenită transformă o barieră tehnologică într-o punte de legătură între generații. Astfel, prin accesarea site-ului vecinultau.ro o persoană ce are nevoie de ajutor pentru procurarea de alimente sau medicamente poate găsi un voluntar disponibil în aproprierea sa, iar tinerii ce doresc să se implice și să ajute își pot oferi serviciile. Pentru cei ce doresc să folosească acest serviciu este disponibilă și comunicarea prin intermediul paginii de facebook.
Vecinultău.ro este o aplicație web, accesibilă și funcțională la nivel național, care facilitează legătura online, directă și gratuită între beneficiarii din grupuri sociale vulnerabile – seniori de peste 65 de ani, persoane cu dizabilități, familii monoparentale etc – cu voluntarii din imediata lor vecinătate – pe o rază de la 1 km până la 5 km – înscriși pe platformă. Voluntarii pot ajuta beneficiarii din imediata proximitate cu trei tipuri de servicii:
– procurarea de alimente
– cumpărarea de medicamente
– plimbarea animalului de companie.
Astfel, prin accesarea unei platforme prietenoase, beneficiarii vor putea să rămână acasă, în siguranță.
Ajutorul oferit de un voluntar din imediata sa vecinătate (rază de 1 km până la 5 km), identificat în prealabil prin poză de profil și date personale, are capacitatea de a spori gradul de încredere al beneficiarului.
Serviciile voluntarilor înscriși pe platforma Vecinultau.ro sunt DISPONIBILE ÎN TOATĂ ȚARA, inclusiv la nivelul micilor comunități, unde inițiativele civice de ajutorare a persoanelor vulnerabile de obicei nu ajung.
Serviciile de punere în legătură sunt GRATUITE. Costul alimentelor și al medicamentelor este cel de pe bonul de casă. Plimbarea animalului de companie este gratuită.
Beneficiarii pot identifica online pe hartă voluntarii din imediata lor vecinătate – pe o rază de la 1 km până la 5 km – și le pot solicita direct ajutorul, având acces rapid și ușor la datele lor de contact – adresă de email, telefon.
De asemenea, rudele sau prietenii aflați în alte localități/străinătate și care sunt în imposibilitatea de a ajuta persoanele din categoriile de beneficiari descrise anterior, pot lua legătura cu voluntarii din vecinătatea persoanelor în nevoie, pentru a le acorda asistență.
Voluntarii vor putea descărca și printa un afiș, pe care să îl completeze cu date lor de contact și pe care să îl lipească în zona geografică pe care o “deservesc”, facilitând astfel beneficiarilor, care nu sunt conectați la internet, accesul la informații.
Toți participanții se obligă să respecte regulile de igienă, de distanțare socială și de mobilitate recomandate pe perioada pandemiei de COVID-19 și impuse de platformă.
Persoane de contact:
Dinu Drog – 0727163525 / dinu@incotroceni.ro – Incotroceni- Oameni, Idei, Povești
Victor Iancu – 0721115605 / victor@cooperativadeenergie.ro – Cooperativa de Energie

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin