Sărbătoarea dovlecilor luminați

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Ca o pregătire pentru Luminaţie, „Pomenirea celor adormiţi”, pentru tineri, copii şi adolescenţi se organizează în aceste zile diverse activităţi creative şi petreceri.

Halloween-ul, o sărbătoare de origine celtică răspândită prin intermediul imigranţilor irlandezi din SUA, sărbătorit în noaptea de 31 octombrie, aduce în faţa copiilor bucuria dovleacului sculptat, a măştilor şi costumelor, a colindatului în căutarea de dulciuri. Celebra întrebare „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?) apare în ritualul copilăresc ca o manifestare a puterii pe care o au cei mici asupra adulţilor – ne daţi, ori nu daţi, ne bucurăm de dulciuri, sau vă speriem. Dacă în unele ţări „All Hallows’ Even”, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, este marcat prin parade şi carnavaluri, la Cluj avem parte de concursuri de sculptat dovleci, de petreceri tematice sau de activităţi sportive – recreative, special adaptate acestei ocazii.

„Sărbătoarea dovlecilor luminați”, un eveniment organizat de Asociaţia „Firul Ariadnei”, a ajuns la a treia ediţie. Miercuri, 31 octombrie, între orele 17:00 – 20:00, la Cinema Dacia în Mănăştur, sunteţi invitaţi la o seară de distracţie şi un concurs cu premii pentru cei mai creativi sculptori în dovleci. Aduceți dovleci, ustensile, lumini și voie bună.

 

 

 

Asociaţia Club Sportiv Delta Mixed Marţial Arts Academy Cluj organizează şi în acest an „Halloween Delta Party”. Acţiunea de miercuri va combina antrenamentul copiilor costumaţi cu un atelier de modelat dovleci şi un concurs cu premii. Între orele 18:00 şi 20:00, în sala de antrenament a clubului sportivii sunt aşteptaţi cu suc, prăjituri şi voie bună.

 

Nu doar copiii pot îmbina sportul cu distracţia. La Big Fitness are loc Halloween Party (ce altceva?!), două clase incendiare susţinute de către toţi instructorii sălii. Locurile fiind limitate, programarea şi costumaţia specifică sunt obligatorii.

 

Şi pentru studenţi au început petrecerile, aşa că Halloweenul e doar pretextul pentru încă un party. „Pregătește-ti cea mai scary / originală costumație pentru marți seara! Îți poate aduce multe premii!” – aşa sună invitaţia prin care „Liga Studenților Științelor Vieții” dă startul petrecerilor. Marţi, 30 octombrie, în The Legend Club are loc „LSSV Halloween Party”. Intrare: fete – gratuit până la ora 00:00, băieţi – 10 lei.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin