România obține locul 1 pe națiuni la Campionatul European de Taekwon-do ITF

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Delegația României la Campionatul European de Taekwon-do ITF organizat în Porec, Croația, în perioada 26 aprilie-01 mai 2022, a scris o pagină de istorie.

După cele 5 zile de competiție, palmaresul este impresionant: 13 medalii de aur, 7 de argint și 16 de bronz. Totodată, cea mai buna echipă din Europa de juniori, junioare și seniori și cea mai bună junioară-individual sunt tot din România.

Clasament final pe medalii:

  1. România – 13 Aur, 7 Argint, 16 Bronz;
  2. Norvegia – 8 Aur, 4 Argint, 16 Bronz;
  3. Polonia – 7 aur, 16 argint, 15 bronz.

”După 5 zile de competiție, am reușit să obținem 13 medalii de aur, 7 de argint și 16 de bronz. Totodată am dat cea mai buna echipă din Europa de juniori, junioare și seniori și cea mai buna junioară-individual”, a transmis președintele federației române de Taekwon-do ITF, Cosmin Oprescu

”L-am felicitat pe domnul Cosmin Oprescu, președintele Federației Române de Taekwon-do ITF, pentru rezultatele excepționale obținute de sportivii noștri la Campionatul European, unde România a ocupat locul I pe națiuni.
O performanță muncită și meritată, obținută ca urmare a celor 13 medalii de aur, 7 de argint și 16 de bronz, dar și a clasării pe cea mai înaltă treaptă la categoriile cea mai buna echipă de juniori, junioare și seniori și cea mai bună junioară-individual din Europa.
Îi felicit pe acești minunați sportivi pentru munca și dăruirea cu care s-au pregătit, îi felicit și pe toți cei implicați în pregătirea și susținerea lor, de la antrenori și cluburi, la părinți! Ne-au adus bucurie și ne-au făcut mândri. Sunt sigur că vor urma surprize și mai frumoase și le doresc mult succes!” a comunicat și ministrul Sportului, Eduard Novak.

Cel de-al 36-lea Campionat European AETF pentru seniori și cel de-al 27-lea pentru juniori a avut loc în perioada 26 aprilie – 1 mai 2022 la Poreč, Croația. La competiție au participat 593 de concurenți din 28 de țări.

în cadrul Campionatelor Europene a avut loc și Congresul AETF, unde toți delegații reprezentând 29 de țări au votat în unanimitate pentru ca Maestrul Tadeusz Loboda să primească titlul de Președinte de Onoare AETF. De asemenea, a fost susținută prezentarea pentru viitoarea Cupă Europeană Open AETF de la Sofia, Bulgaria și a fost votat orașul Cluj-Napoca pentru a găzdui următoarele Campionate Europene în perioada 25-30 aprilie 2023. 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin