Record absolut. Mănășturul va avea cel mai scump parking construit vreodată în România!

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Douăzeci și cinci de mii de euro (25.000!) per loc de parcare! Aceasta este suma pe care Primăria Cluj-Napoca o va achita către firma TCI Contractor General, cea care a câștigat licitația pentru edificarea unui parking de 400 de locuri. Acesta va fi ridicat în zona strada Primăverii nr. 20 – Aleea Gârbău nr. 7, pe un teren liber de sarcini.

Comparativ, Primăria a achitat 9.000 de euro per fiecare loc din parkingul de pe strada Moților și 8.000 de euro pentru fiecare loc din parkingul de pe strada Primăverii.

În ciuda costurilor exorbitante, contractul, care presupune proiectare și execuție, pentru realizarea acestui parking a fost câștigat de TCI Contractor General la un preț de peste 25,5 milioane lei. Parcarea supraterană din zona strada Primăverii nr. 20 – Aleea Gârbău nr. 7 a fost anunțată de primărie încă din 2014.

Potrivit planului urbanistic, parcarea urmează să aibă două niveluri de subsol, parter și cinci etaje. Pentru că amplasamentul din zona străzii Primăverii este situat între blocuri și este ocupat de aproximativ 15 garaje, administrația locală a stabilit că toți cei care dețin garaje să primească abonamente cu prioritate în noul parking de cartier.

Tot în Mănăștur a fost realizat un parking de peste 120 de locuri de parcare în zona Mehedinți, iar parkingul Negoiu este doar un element de decor al cartierului în acest moment. Obiectivul este nefuncțional din cauză că nu a primit avizele ISU. Cu toate acestea, parkingului este însă frumos iluminat pe timp de noapte.

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin