Reprezentaţii speciale, în aer liber, ale Operei clujene

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Opera Națională Română Cluj-Napoca a ales să-şi încheie, într-un mod grandios, Stagiunea lirică 2015-2016. În cadrul proiectului „Opera Aperta 2016”, finanţat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Local Cluj-Napoca, clujenii sunt invitaţi să urmărească trei spectacole de excepţie, montate în aer liber, de către orchestra, corul și ansamblul de balet al Operei Naționale Române Cluj-Napoca, avându-i invitaţi speciali pe soliştii de renume internațional Carlos Almaguer din Mexic, Dragana Radaković din Serbia și pe dirijorul italian David Crescenzi.

Cele trei reprezentaţii care-i vor încânta pe clujeni sunt:

  • Baletul ”Lacul lebedelor”, de Piotr Ilici Ceaikovski, prezentat pe o scenă special amenajată pe lacul Parcului Central și pe esplanada Casinoului, sâmbătă, 11 iunie 2016, de la ora 20.30.
    La spectacol participă şi un grup de elevi de la Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică „Octavian Stroia” Cluj-Napoca.
  • Spectacolul de operă ”Nabucco”, de Giuseppe Verdi, care se va desfăşura în Piața Unirii, sâmbătă, 2 iulie 2016, de la ora 20.30.
  • Concertul de muzică spaniolă ”La Negra Noche”, pus în scenă în Piața Unirii, duminică, 3 iulie 2016, de la ora 20.30.

opera-apertaProiectul este organizat în parteneriat cu Asociația Culturală PRO TRANSILVANIA şi Fundația Culturală „Simona Noja”.

Scopul acestor reprezentaţii este aducerea artei și culturii mai aproape de comunitate,  prin spectacole montate în aer liber. În acelaşi timp, se urmăreşte şi sprijinirea candidaturii oraşului la obţinerea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Nu rataţi aceste evenimente, intrarea este liberă.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin