În „Orăşelul Copiilor” cei mici vor descoperi cum funcţionează lumea oamenilor mari

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

 

Duminică, 12 iunie 2016, între orele 12:00 – 19:00, Asociația Studențească AMiCUS Cluj-Napoca în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj şi Primăria municipiului Cluj-Napoca organizează „Orășelul copiilor”, în Parcul Central din Cluj-Napoca pe aleea principală.

OraselEvenimentul constă în realizarea unui oraș în miniatură unde cei mici vor putea interacţiona cu mai multe instituții: primăria, poliția, pompierii, jandarmeria, poșta, şcoala, teatrul, supermarketul, grădinița, piața, filarmonica, circul, parc de aventură precum și cu cei aflaţi la standul Asociației Studențești AMiCUS, unde copiii vor putea afla despre alte proiecte de voluntariat organizate de asociație. Micuții vor avea posibilitatea să cunoască atribuțiile și rolul fiecărei instituții în parte, explicate pe înțelesul lor, prin demonstrații sau oferire de servicii. Ei vor porni de la „Primărie”, unde vor primi un „buletin” care va conține datele personale și care va fi completat pe măsură ce aceștia vor vizita standurile.

Scopul proiectului este de a educa și orienta copiii pentru a înțelege rolul lor într-o societate europeană, iar obiectivele propuse sunt acelea de a dezvolta conștiința socială a copiilor, de a informa cu privire la rolul fiecărei instituții în stat, precum și de a încuraja tinerii să se implice în acțiuni de voluntariat.

AMiCUS este o asociație studențească autonomă, apolitică, neguvernamentală și non-profit, construită la nivel național, care își desfășoară activitatea în toate marile centre universitare din România încă din anul 1993.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin