Viaţa în cartier, lupta unei comunităţi

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

„CARTIÉR-  Parte a unui oraș deosebită de celelalte prin caracteristici proprii (geografice, istorice etc.) și care formează o unitate organică”

… un format complex în care oamenii, prin atitudinea lor, îi dau o faţă. În cartier se poate forma o comunitate, dar acţiunile oamenilor o definesc, o modelează, o dirijează spre un ţel. Cartierul modelează oamenii, îşi pune amprenta, uneori în mod brutal, asupra noastră. Copilăria fiecărui mănăşturean e o poveste în sine. Adolescenţa e momentul în care viaţa şi-a primit direcţia – unii aleg să părăsească oraşul, odată ce ating vârsta maturităţii, alţii luptă pentru a-şi forma un viitor. Pentru mulţi, truda cotidiană şi grija zilei de mâine reduc, în cea mai mare parte, orizontul de aşteptări şi implicarea în comunitate.

buletin de manastur

Cartierul e locul în care te poate indigna o hârtie aruncată pe stradă, locul în care mii de copii merg la şcoală, locul unde tineri ce s-au perfecţionat în străinătate se pot întoarce şi performa, locul în care oameni ca mine şi ca tine se pot implica activ. Iar aceste lucruri, spuse şi expuse, dau o şansă comunităţii noastre să-şi poată recupera, actualiza şi asuma spiritul Mănăşturului.

Începem, încet – încet, să vă prezentăm cartierul – aşa cum (nu) îl ştiţi, cum îl vedeţi şi cum l-au văzut cei care au trăit aici. Încercăm să-l conturăm aşa cum apare în viziunile celor care cred în viitorul acestei comunităţi.

Şi pentru ca întrebarea: „pe noi cine ne bagă în seamă?” să-şi găsească răspuns, împreună conturăm ceea ce se numeşte „Buletin de Mănăştur”, o identitate, dar şi o platformă ce reflectă viaţa comunităţii. Ceea ce faci în mod cotidian la grădinţă, la şcoală, la clinică, la magazin sau la sala de sport, ceea ce faci bine (şi alţii ca tine ar putea face, dacă tu ai identifica modelul ce-l pot urma) aici, în Buletin, putem prezenta şi valorifica. De aici pornim împreună la dezvoltarea comunităţii şi a cartierului. Poveştile Mănăşturului vin din istoria acestuia, dar se scriu în fiecare zi, prezentul îl definim în mod continuu.

Vă aşteptăm să demonstrăm lumii că viaţa omului e prea frumoasă pentru a fi acoperită de breaking news şi că agenda cotidiană o formează fiecare dintre noi.

Adresa de mail redactia@manastur.info şi pagina de facebook vă stau la dispoziţie pentru a lua legătura cu noi.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin