Expoziţie eveniment dedicată Centenarului Marii Uniri

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin
O amplă colecție de lucrări, care provin exclusiv din colecții private, sunt oferite publicului larg prin intermediul expoziției „100 de tablouri pentru 100 de ani”, organizată de Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Etalarea acestor lucrări va permite publicului larg să urmărească şi să înțeleagă evoluția artistică a României pe parcursul ultimului secol. Prin această expoziție, comunitatea colecționarilor clujeni participă, alături de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, la marcarea Centenarului Marii Uniri.
Vernisajul va avea loc joi, 12 aprilie 2018, de la ora 18.00, la sediul central al Muzeului Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21.
„Perioada reprezentată pe simeze este, în general, cea de după 1918, o atenție specială fiind acordată picturii interbelice. Artiștii din această perioadă au creat adevărate capodopere de artă post-impresionistă sau avangardistă, adaptând în mod creator curentele artistice europene care găseau în România un mediu propice pentru a înflori/se dezvolta. Elementele modernismului artistic sunt îmbinate, la artiștii acestor generații, cu cele tradiționale. În completarea fericită a parcursului, sunt propuse pânze ale pictorilor consacrați în perioada de după 1960” se arată în prezentarea evenimentului.
Expoziţia va fi deschisă între 12-29 aprilie 2018, miercuri – duminică 10:00-18:00.
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin