130 de liceeni excepţionali din România şi Republica Moldova îşi dau întâlnire în cadrul proiectului „Creatori de viitor – Champions United 2016”

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

În perioada 23-29 iulie 2016 va avea loc în Cluj Napoca o nouă ediție a unuia din cele mai importante evenimente destinate liceenilor cu performanțe deosebite, „Creatori de Viitor – Champions United”. Proiectul, aflat la cea de a treia ediție, va reuni 130 de elevi de liceu cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport și leadership școlar, profesori de top din România, mentori din diverse domenii. Programul este organizat de Asociația 11even, în parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca precum și cu o serie de parteneri instituționali, parteneri corporate și media.

Datorită susținerii partenerului principal al acestui proiect – Kaufland România, participarea liceenilor selectați în proiect va fi gratuită. “Am pornit în 2014 cu un grup de 60 de liceeni din 5 orașe, care au luat parte la prima ediție „Creatori de Viitor”. Anul acesta, după doar 2 ani, reunim la Cluj-Napoca 130 de participanți din 50 de orașe, dintre care 10 liceeni au fost selectați din Republica Moldova. Unul dintre obiectivele urmărite în acest proiect este acela de a le oferi acestor liceeni exemple de tineri care au studiat și au muncit în străinătate, dar au ales să revină înapoi în România și să-și construiască cariere de succes în țară. An de an, dorim să-i recompensăm la cel mai înalt nivel pentru performanțele lor deosebite, pentru că ei sunt acei tineri care, dacă vor alege să trăiască în România, vor avea o contribuţie deosebită la dezvoltarea acestei țări. Ne bucurăm de implicarea Kaufland România, companie care susține alături de noi, ideea de a aduce împreună tineri care apreciază educația și performanța”, declară Ovidiu Neamțu, inițiator al programului „Creatori de viitor”.

Între liceenii selectați să ia parte la acest program regăsim medaliați la olimpiade naționale și internaționale la diverse discipline școlare, câștigători de concursuri în domeniul creației artistice, campioni naționali la diverse discipline sportive, precum și elevi cu implicare deosebită în voluntariat și în proiecte extrașcolare. Cei 130 de participanți urmează să petreacă 7 zile extraordinare în Cluj-Napoca. Aceștia vor putea să întâlnească mentori din diverse domenii, așa cum sunt: Cristi Danileț (judecător și membru al Consiliului Superior al Magistraturii), Sebastian Văduva (decan al Griffits School of Management), Rareș Panfil (absolvent al Harvard University, cu un masterat în Public Administration la London School of Echonomics și actualmente masterand la University of Oxford), Cezar Grigore (fondator al unui start-up în Silicon Valley), Călin Coman (strategy director la Handsome Advertising), Dan Isai (fondator si CEO al Salad Box), Vlad Căpușan (alpinist și explorator) și mulți alții.

Cele 7 zile ale proiectului vor avea o agendă cu multe sesiuni interactive, activități practice, competiții, dar și multă distracție. Participanții vor avea șansa să viziteze Salina Turda, să se distreze în cadrul Adrenalin Park sau în cadrul unui workshop de creație și improvizație. Un alt eveniment special care revine în agendă, după succesul de anul trecut, este Picnicul traditional românesc & Seara de film, eveniment care în acest an va avea loc într-o locație surpiză.

Într-o sesiune specială, participanții vor putea afla povestea „Fabrica de experimente”, un start-up fondat de un grup de liceeni participanți la ediția 2015, iar apoi, împărțiți pe echipe, vor avea șansa să lucreze la proprile idei de proiecte ale viitorului. Mai mult, cele mai bune dintre aceste propuneri vor primi o susținere specială din partea partenerilor pentru a fi lansate. Ca și în anul trecut, Gala Performanței în Educație va încheia acest proiect, printr-un eveniment deosebit, desfășurat în cadrul Centrului de Cultură Urbană Casino, în care organizatorii, alături de parteneri, vor premia acești tineri performeri ai României și ai Republicii Moldova.

1Despre „Creatori de viitor”:

La Creatori de viitor aducem împreună tineri excepționali, selectați în fiecare comunitate pe baza unor parametri de performanță în unul din următoarele domenii: educațional (olimpici internaționali sau naționali), cultural (câștigători de premii internaționale sau naționale în proiecte sau concursuri de teatru, muzică, dans etc),  sportiv (câștigători de cupe, medalii și premii naționale și internaționale în competiții sportive diverse, atât individuale cât și de echipă) și leadership școlar (elevi cu implicare deosebită în voluntariat și programe sociale).

Champions United este unul din cele mai importante evenimente naționale destinate liceenilor cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport sau leadership școlar din România. Proiectul a fost lansat în 2014 și a reunit până în prezent peste 200 de liceeni de top din peste 30 de orașe din țară.

Despre Kaufland România:

Angajamentul față de mediu și oameni.
„Întotdeauna dorim sa susṭinem comunitatea în mijlocul căreia activăm, atât pe plan social, economic cât ṣi de mediu. Ne implicăm cu deosebire în acțiuni prin care oferim suport copiilor, de diferite vârste. Noi luăm în serios responsabilitatea pe care o avem față de mediu și față de societate. De aceea susținem copiii provenind din medii defavorizate să meargă la școală și ne implicăm în proiecte prin care promovăm un stil de viață sănătos. Cel mai de preț cadou pe care îl putem face societății este să oferim acces la educație copiilor. Ea deschide minți, drumuri și le oferă posibilitatea să devină baza societății viitoare.” Anna-Katharina Scheidereiter, Responsabil CSR

Pentru informații suplimentare despre programele Asociației 11even vă invităm să accesați site-ul www.11even.ro.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin