Încă un termen de finalizare, asumat de autorităţi, depăşit în realitate

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

20 iunie 2017: „Dan Ștefan Tarcea a adăugat 10 fotografii noi în albumul Modernizare străzi. Primăria municipiului Cluj-Napoca a demarat lucrări de modernizare a străzilor şi trotuarelor, dar şi de reorganizarea circulaţiei în cartierul Mănăştur, pe strada Izlazului. Termenul final de execuţie al acestor lucrări este data de 10 septembrie 2017″.

Aşa a fost anunţată începerea lucrărilor la noul sens giratoriu din zona Big, Mănăştur. O lucrarea, probabil, necesară asupra căreia domnul viceprimar a insistat în ultimele două luni că va aduce la finalul lui august un sens giratoriu funcţional. După cum aţi aflat şi din articolul nostru şi din emisiunea radio Clujul în Realitate, asupra rostului, dimensiunilor şi problemelor pe care nu le-ar rezolva acest sens giratoriu domnul viceprimar s-a exprimat foarte clar: „Vom verifica şi dacă va fi cazul se va micşora. Până la finalizare vom lua această decizie. Finalizarea trebuie să fie până la 1 septembrie. După cum vedeţi din fotografia care ilustrează acest material, azi, 1 septembrie 2017, lucrările la sensul giratoriu nu erau nici pe departe finalizate. Doar câteva mesaje lipite pe indicatoare mai atrăgeau atenţia şoferilor că în zonă se desfăşoară lucrări până la data de 30 august 2017 şi îi rugau să nu îşi lase maşinile parcate.

Amenajarea sensurilor giratorii din Mănăştur, atât cel de la intersecţia străzii Mehedinţi cu str Izlazului, cât şi cel de la intersecţia Câmpului – Calea Mănăştur, au în vedere fluidizarea traficului rutier în aşteptarea creşterii numărului de autorisme care vor tranzita Mănăşturul odată cu începerea anului şcolar.

Dan Ștefan Tarcea„Fiecare decizie majoră are la bază un studiu de trafic făcut de către Universitatea Tehnică prin dl. profesor Filip. Cu siguranța (sensul giratoriu – n.r.) va fluidiza traficul auto. Aceste decizii se iau in comisia de circulație în care au reprezentanți următoarele instituții: Poliția Romana 3 reprezentanți, Universitate Tehnică 2 reprezentanți, Autoritatea Română Rutieră 1 reprezentant, CTP 1 reprezentant, Compania de Apă 1 reprezentant, Inspecția de stat în construcții 1 reprezentant, Primăria Cluj-Napoca 8 reprezentanți”.

Având în vedere că este pentru a doua oară în această vară când este depăşit termenul asumat de către reprezentanţii primăriei pentru finalizarea unor lucrări ample la străzile din cartierul Mănăştur, ne putem aştepta la un trafic de coşmar şi la mulţi nervi şi timp pierdut în blocajele auto.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin