Telenovela asfaltării pe strada Grigore Alexandrescu intră în faza „râsu-plânsu”

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Dacă în luna iunie aveam temeri legate de lucrările de asfaltare din Mănăştur (vezi materialul), acum constatăm cum realitatea bate imaginaţia. Să ne amintim:

  • 27 iunie 2017 – „Primăria municipiului Cluj-Napoca a demarat lucrări de modernizare a străzilor şi trotuarelor, în cartierul Mănăştur, pe strada Grigore Alexandrescu. Termenul final de execuţie al acestor lucrări este data de 15 septembrie 2017 şi costul lor se ridică la 1.800.000 lei fără TVA”. Anunţul postat pe pagina de facebook a viceprimarului e însoţit de o galerie foto.” Replicile viceprimarului la criticile aduse de cetăţeni legate de această lucrare le-am găzduit în paginile ziarului Buletin de Mănăştur

Situaţia după 3 luni de la începerea lucrărilor şi la 2 săptămâni de la termenul de finalizare:

  • 2 octombrie 2017 – asfalt s-a turnat şi se va mai turna. Bordurile-s la locul lor. Dar gurile de canal încă nu sunt la locul lor. Mai mult, modul în care sunt semnalizate aceste guri de canal descoperite nu respectă nicio normă de securitate, semnalizare sau de orice altă natură. Astfel avem parte de prima gură de canal ce beneficiază de semnul de circulaţie „Accesul interzis” (În general, se amplasează pe drumurile cu sens unic, pe sensul pe care nu este permisă circulaţia autovehiculelor.)

Din păcate, la nicio reclamaţie făcută de cetăţeni legată de modul defectuos în care se realizează aceste lucrări autorităţile nu s-au obosit să facă verificări, cu atât mai puţin să impună respectarea normelor de siguranţă. Sau a termenelor de execuţie.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin