USAMV la Zilele Clujului 2023, între 19-21 mai

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca va susține cu ocazia Zilelor Clujului, între 19-21 mai 2023, cea de-a II-a ediție a ”Zilelor Horticulturii Clujene”. Acțiunea va avea loc pe platoul din fața Aulei Magna ”Mihai Șerban”, între orele 10.00 – 19.00, derulând workshop-uri atractive, ateliere, expoziţii şi demonstrații.

Vizitatorii vor descoperi soluţii inovative de folosire a dronelor pentru protecţia plantelor şi îngrijirea culturilor, dar și metode de amenajare a grădinilor şi îngrijirea gazonului, şi vor putea lua parte la activităţi de orientare turistică sau discuta despre inițierea unor afaceri de succes în dezvoltare rurală. Evenimentul mai include expoziția cu vânzare de flori, legume, plante ornamentele și aromatice, răsaduri, sisteme de irigaţii, unelte, utilaje sau accesorii pentru horticultură.

”Vor avea loc demonstrații cu mașini destinate întreținerii spațiilor verzi, metode inedite de decorare prin tehnica serveţelului și multe alte surprize pentru pasionații de horticultură. Vom avea degustări și vânzări de vinuri, de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior și de la crame ale absolvenţilor noştri, un tur ghidat al campusului, facultății și serelor noastre, precum și al Institutului de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT). Credem că evenimentul va aduce împreună toţi pasionaţii de horticultură, iar noi avem ocazia să arătăm că absolvenţii noştri au reuşit să-şi dezvolte afaceri în domeniul horticulturii, fiind exemple de bune practici”, a precizat organizatorul evenimentului, Prof. dr. Mirela Cordea.

Un alt eveniment din calendarul Zilele Clujului va avea loc în 20 mai (orele 11.00 – 13.00), pe platoul din spatele clădirii Aulei – ”Happy Tails in the campus”, cu echipe formate din oameni și câini (Programul Be Kind to Animals), alături de studenți de la masteratul Ethology & Human-Animal Interaction (Facultatea de Zootehnie și Biotehnologii), care vor împărtăși din experiența lor. Vă invităm să participați la discuții, sesiuni de informare, de mângâiat câini și schimburi de bune practici în experiențe pozitive cu ei.

Studenții USAMV, prin Ansamblul Folcloric ”Tradiții Someșul Napoca” și trupa de muzică ușoară Yelia, în 20 mai, vor fi prezenți pe scena de la Iulius Mall, începând cu ora 18.00, după parada din centrul orașului (ora 16.00).

Produse sănătoase din fermele și stațiunile USAMV vor putea fi găsite la standurile din Parcul Central: brânzeturi, lactate, ulei de floarea soarelui presat la rece, de la Ferma Cojocna, vinurile aromate de la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior, plante aromatice, ceaiuri, uleiuri esențiale de la Facultatea de Agricultură.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin