Festivalul Alimentului 2024, la USAMV Cluj-Napoca

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca organizează în 7 iunie 2024 a XI-a ediție a Festivalului Alimentului.

Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate va fi din nou scena unui experiment gustativ, în cadrul căruia peste 60 de produse, rezultat al muncii și creativității studenților, vor fi prezentate publicului și specialiștilor din industria de profil.

Vor fi prezentate creații inovatoare, precum Rainbow Bread, Lucuma tartelettes, Matcha cookies, Prune murate, Lemon bliss bar, Dragon jelly, Purple crackers, Brahmi- Mousse de ciocolată vegan, Bagels cu adaos de urzici, Băutură din zer cu fructul pasiunii, Unt cu cimbru și chili, AvoGo- marmeladă din avocado și mango cu adaos de tescovină de mere, Hidromel cu cătină, Rose Red – Bere roșie îmbogățita cu biocompusi din măceșe, Golden Brew – specialitate de bere cu ovăz și miere, rezultatul aplicării unor tehnologii avansate în procesarea alimentelor pentru producerea alimentelor de calitate.

Produsele înscrise la Festivalul Alimentului vor fi supuse unei jurizării de către reprezentanții a zece companii de prestigiu din industria alimentară, interesate de potențialul inovator al acestor creații.

”Evenimentul este organizat sub patronajul tradițional al universității, prin facultatea noastră, în colaborare cu Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România și partenerii din industria alimentară, cărora le mulțumim pentru sprijinul necondiționat în desfăşurarea festivalului. Vizitatorii sunt încurajați să se bucure de experiența gustativă oferită de aceste produse, care nu numai că sunt delicioase, dar sunt și rezultatul utilizării unor tehnologii inovatoare, prin care promovăm astfel un stil de viață sănătos și sustenabil”, a declarat Prof. dr. Elena Mudura, decan al FSTA.

Jurizarea va avea loc între orele 9.00 – 10.00, iar apoi vizitatorii sunt invitați să descopere și să deguste produsele prezentate de absolvenții facultății. Ceremonia de premiere va avea loc de la ora 11.00.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin