Comedy Cluj aduce la Cinema Dacia filme clasice românești

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Peste 60 de filme din peste 25 de țări vor fi proiectate la cea de-a noua ediție Comedy Cluj, în perioada 12-21 octombrie la Cluj-Napoca. Selecțiile reprezintă un mix inedit de filme de scurt și lungmetraj de comedie din subgenuri și culturi diferite.

Timp de 10 zile, clujenii pot viziona filme de scurt și lungmetraj din țări precum Spania, UK, Franța, Ucraina, Israel sau Australia, experimentând astfel comedia din diferite zone culturale și social-politice. Bărbați la apă (Oliver Parker, 2018) și Înoată sau te scufunzi (Gilles Lellouche, 2018) sunt două filme construite pe același subiect – criza vârstei mijlocie – dar care se manifestă diferit din cauza aspectelor culturale, acțiunea unuia având loc în UK, iar altul în Franța.

Printre proiecțiile de neratat se numără și Campionii (Javier Fesser, 2018), propunerea Spaniei la Oscar din acest an pentru cel mai bun film străin. Filmul pune în prim plan un antrenor profesionist de baschet și frustrările cu care acesta se confruntă atunci când antrenează o echipă de baschet cu dizabilități. Un amestec de dramă și comedie cu iz iberic ce nu trebuie ratat.

Câștigătorul pentru cea mai bună regie din 2011 se întoarce la Comedy Cluj cu cel mai recent film al său

Sebastian Stern, câștigătorul pentru cea mai bună regie din 2011, se întoarce la Comedy Cluj cu cel mai recent film al său, De tine ne putem lipsi (2016), o comedie neagră care abordează subiectul fricii de a fi înlocuit și incapacitatea de a vorbi despre această problemă.

O propunere interesantă este și filmul lui Laurie Collyer, Concediu (2016), o serie continuă de aventuri pe drumuri într-o comedie de călătorie.

Mai mult, Comedy Cluj celebrează Centenarul Marii Uniri printr-o selecție de filme clasice românești, care vor putea fi vizionate gratuit la Cinema Dacia. Operațiunea monstrul (Manole Marcus, 1976), Păcală (Geo Saizescu, 1974) sau Totul pentru fotbal (Andrei Blaier, 1982) sunt doar o parte dintre filmele puse la dispoziția clujenilor.

Programul complet este disponibil pe www.comedycluj.ro/filme, iar biletele pot fi achiziționate atât online, cât și în locațiile partenere. În plus, cei care doresc să se bucure de experiența Comedy la maximum, pot achiziționa cardul Comedy Unlimited, care garantează accesul la oricare dintre proiecțiile de film, spectacolele de teatru, stand-up & impro.

***

Festivalul Internațional Comedy Cluj poate fi urmărit pe Facebook | Website | Instagram.

Comedy Cluj este organizat de Asociația Creative Ways și Lagom Agency.

Proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin