Ultimul clopoţel a sunat şi pentru Domnul Învăţător

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Un moment aparte, plin de emoţie, a avut loc în această dimineaţă la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din cartierul clujean Mănăştur.

Elevii clasei a IV-a „A” şi-au întâmpinat învăţătorul cu garoafe roşii, simbol al respectului şi dragostei pe care o poartă celui care i-a ghidat în ultimii cinci ani. Domnul Învăţător Traian Făgărăşan, premiant al Galei „10 din 10”, nu şi-a putut stăpâni emoţiile, lacrimile sale concurând ochii înlăcrimaţi ai copiilor ce l-au îmbrăţişat.

Caracterizat ca un dascăl ce acordă o importanţă deosebită dezvoltării emoţionale a copiilor, un adevărat profesionist care dă dovadă de multă discreţie şi empatie, Domnul Învăţător s-a dovedit a fi un sculptor al caracterelor, un ghid prin tainele literelor şi cifrelor, un reper într-o lume mereu în schimbare, pentru generaţiile care i-au trecut prin mână.

Şi pentru elevii săi, şi pentru Domnia sa, azi, clopoţelul a sunat pentru ultima dată în această şcoală. Copiii  îşi vor continua studiul claselor gimnaziale în clădirea principală, şcoala având corpuri distincte pentru elevii claselor primare şi pentru cei de la gimnaziu. Pentru Domnul Învăţător aceasta a fost ultima generaţie pe care a dus-o de mână înainte de pensionare.

„Ne-ați lăsat să fim copii într-o lume a celor mari. Ne-ați învățat să rămânem oameni chiar dacă o parte din viața noastră s-a mutat pe internet. Pentru dragostea cu care ne-ați ținut mereu de mână, vă mulțumim” – acesta a fost mesajul cu care cei mici s-au despărţit de Domnul Învăţător.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin