Eduard Roschnafsky și Andrija Stipanović, la Festivalului Cărții pentru Copii

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

A III-a ediție a Festivalului Cărții pentru Copii se va derula în perioada 10-13 noiembrie 2022, marcând printr-o serie de evenimente 20 de ani de la inaugurarea Secției pentru copii în sediul central al bibliotecii de pe Calea Dorobanților și 20 de ani de la lansarea Cenaclului literar „Traian Brad”.

Vor fi prezenți la sediul central al bibliotecii, Calea Dorobanților nr. 104, alături de copii, împărtășindu-le din tainele scrisului, lecturii și realizării ilustrațiilor de carte: scriitorul și traducătorul Florin Bican, Diana Tivu, autor și ilustrator de carte pentru copii, și ilustratorul, Adrian Barbu.

Inedit este şi modul prin care se pune în valoare motto-ul acestui festival: despre „locul fermecat în care poți găsi bucuria în stare pură” le vor vorbi copiilor şi jucătorii echipei de baschet U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, Eduard Roschnafsky și Andrija Stipanović – vineri, 11 noiembrie de la ora 14:00 vom afla cum se îmbină baschetul cu lectura.

Programul Festivalului:

Joi, 10 noiembrie, ora 17.00, poveștile vor avea un sunet aparte în lectura Doinei GecseBorgovan de la Radio România Cluj, iar la ora 18.00, cei mici sunt invitați la spectacolul susținut de actorii Teatrului de Păpuși „Puck”, cu piesa Motanul încălțat.

Vineri, 11 noiembrie, ora 14.00, jucătorii echipei de baschet U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, Eduard Roschnafsky și Andrija Stipanović, vor vorbi copiilor despre pasiunea pentru baschet și lectură. La ora 17.00, Concursul de lectură „Bătălia Cărților” – secțiunea în limba română, categoria de vârstă 11-13 ani își va desemna câștigătorii.

Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 19.00, părinții sunt invitați la o discuție cu tema Repere în dezvoltarea limbajului verbal, invitat, Roxana Oltean, logoped.

Duminică, 13 noiembrie, ora 17.00, cenacliștii bibliotecii se vor bucura să-și vadă creațiile literare publicate în antologia care se va lansa în cadrul festivalului: Muguri: antologie: Cenaclul literar „Traian Brad”: 20 ani – 2002-2022; Atelierele de scriere creativă „Călătorii imaginare printr-un secol de bibliotecă”. Lansarea va avea loc în prezența coordonatorului cenaclului, scriitorul Victor Constantin Măruțoiu.

Secția pentru copii, Secția pentru adolescenți, Sala de literatură universală „Victor Hugo” și Biroul Înscrieri vor avea program pentru public sâmbătă și duminică, în intervalul orar 14.00- 20.00, iar copiii cu vârsta sub 14 ani pot fi înscriși gratuit la bibliotecă.

 

FOTO: Manases Sandor / u-bt.basketball

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin