Ultimele informaţii privind înscrierea în clasa pregătitoare

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a făcut publice informaţii privind înscrierea copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2016-2017.

alphabeth-699423_1920

Părinții, ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2016 inclusiv, au obligația de a-şi înscrie copiii în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii şi a Metodologiei, supuse spre dezbatere publică pe site-ul ministerului www. edu.ro. Într-o notă a instituţiei se spune că “ordinea înscrierii copilului la şcoală nu reprezintă un criteriu de înscriere, prin urmare nu este important momentul înscrierii, ci doar încadrarea în termenul prevăzut de calendar – 29 februarie — 18 martie 2016”.

În cazul copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2016 inclusiv, înscrierea la şcoală se va putea face doar după o evaluare a acestora de către Centrul judeţean de resurse şi asistenţă educaţională Cluj. În acest sens, părinţii trebuie sa depună o cerere, până la data de 17 februarie, urmând ca în perioada imediat următoare să fie anunţate centrele/unităţile de învăţământ unde va fi organizată evaluarea.

Modelul de cerere poate fi descărcat de pe site-ul Inspectoratului, www.isjcj.ro, sau poate fi luat de la grădiniţa pe care o frecventează copilul.

Părinţii sau tutorii legali trebuie să prezinte la evaluare următoarele documente:

  • adeverinţă de la medicul de familie, care să ateste faptul că preşcolarul este “apt pentru şcoală” sau că este “clinic sănătos – se eliberează pentru înscrierea la şcoală”
  • copie după certificatul de naştere al copilului
  • copie după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal

Prezenţa unui părinte/tutore legal pe perioada evaluării este obligatorie, se specifică în adresa inspectoratului.

Evaluările vor avea loc în perioada 23 februarie – 16 martie 2016, în unităţile de învăţământ la care au fost înregistrate cererile de evaluare.

Din data de 1 martie 2016, la nivelul Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj va fi disponibil un număr de telefon gratuit – 0800 816 264 – , la care se vor putea cere informaţii despre înscrierile în clasa pregătitoare şi clasa I, după următorul program:

  • Luni – Joi: 09:00 – 15:30
  • Vineri: 09:00 – 13:30
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin