Festivalul Alimentului 2018 aduce în faţa publicului 75 de produse realizate la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate al USAMV

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Printr-un comunicat, reprezentanţii USAMV ne invită să gustăm: Muffinapple, Crenwurst din carne de pui fortifiat cu pulbere de ciuperci și cireșe, Minicroissant cu pudră de matcha, Praline inovative, Biscuiți funcționali cu hibiscus și cremă de mentă, Înghețată cu aromă de lavandă, Iaurt îmbogăţit cu ulei de pește și piure de fructe şi multe alte produse inovative prezentate în premieră sau deja premiate la ProInvent2018:

„Zeci de produse pe cât de inovative, pe atât de gustoase vor fi prezentate, în 30 mai, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate din cadrul USAMV Cluj-Napoca, de către studenții de la Facultatea de Ştiința şi Tehnologia Alimentelor (STA).

Între produsele pregătite de aceștia se regăsesc cele cu care au câștigat numeroase medalii la ProInvent 2018, dar și preparate noi, cum ar fi: înghețată cu aromă de lavandă, tinctură de porumbele, ruladă din piept de porc și carne de curcan, cârnați cu adaos de linte verde, ciocolată din ghindă și multe altele.

La Festivalul Alimentului vor participa 77 de studenți, cu 75 de produse, alături de 21 de firme expozante.

Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 10.00, la Centrul de Cercetări pentru Biodiversitate, cu alocuțiunea decanului STA, Prof. dr. Maria Tofană, urmată de cea a rectorului USAMV Cluj-Napoca, Prof. dr. Cornel Cătoi. Între orele 10.10 – 11.00 va avea loc jurizarea produselor, între orele 11.00 – 12.00 expoziția va deschisă publicului și reprezentanților mass-media, iar de la ora 12.00 este programată premierea studenților.

Vizitatorii vor putea gusta din toate produsele alimentare expuse, care sînt obţinute prin utilizarea unor tehnologii inovative şi urmăresc promovarea unei alimentaţii sănătoase, cu efecte benefice asupra organismului.

Evenimentul este organizat de USAMV Cluj-Napoca, Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor, în colaborare cu Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară din România”, se arată în comunicatul primit.

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin