Euro Quiz 2023

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Euro Quiz este un concurs cu întrebări și răspunsuri adresat elevilor din ciclul gimnazial. Fiind parte din campania de comunicare şi informare anuală a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, acest concurs are în prim-plan istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene şi îşi propune încurajarea lucrului în echipă, îmbogățirea cunoștințelor despre Europa și Uniunea Europeană, precum şi cultivarea unei atitudini critice în rândul tinerilor și conștientizarea valorilor cetățeniei active și democratice.

Te poți înscrie și la sesiunile de pregătire online, împreună cu profesorii și colegii tăi. Ce trebuie să faci ca să te înscrii la Euro Quiz?
Să găsești alți trei colegi (din aceeași școală, din clasa ta sau din altă clasă, din orice alt an de studiu V-VIII) împreună cu care să formezi o echipă, și un profesor care să vă înscrie în concurs și să vă reprezinte.
Să descarci și să parcurgi materialele realizate ca bază de pregătire pentru concursul național Euro Quiz – https://romania.representation.ec.europa.eu/euro-quiz_ro

Participarea la acest concurs presupune răspunsul rapid și corect la întrebări prestabilite din diverse arii de cultură generală precum istorie, geografie, artă, gastronomie etc., într-un timp limitat.

În calendarul competiţiei sunt programate şi două sesiuni de informare şi pregătire. Acestea implică o simulare a concursului, dar participarea profesorilor şi a elevilor la aceste întâlniri nu implică obligativitatea participării la concurs.

Înscrierea elevilor, de către profesorii coordonatori, la una din întâlnirile de informare și pregătire online, organizate în zilele de 14 și 15 martie, se realizează prin completarea formularului online disponibil aici.

Înscrierea se realizează de către profesorii coordonatori prin completarea formularului online, care va fi disponibil în curând.

  • 05 aprilie / CONCURS – etapa județeană
  • 06 aprilie / Anunțarea echipelor calificate pentru etapa națională
  • 9 mai / CONCURS – etapa națională
  • 10 mai / Anunțarea echipelor câștigătoare (locurile I, II, III)
FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin