Biblioteca Județeană ”Octavian Goga”, prin filiala ”Traian Brad” din Mănăștur, reușește în continuare să fie în centrul activităților culturale relevante pentru viața cotidiană. Iată că, după o pleiadă de activități în care elevii școlilor și grădinițelor din cartier i-au călcat pragul, astăzi a marcat și Ziua Internațională a Poeziei (21 martie) și Ziua Internațională a Povestitului (20 martie).
Asociația Firul Ariadnei, un partener constant al activităților desfășurate la biblioteca din Mănăștur, a intermediat intâlnirea dintre artistul grafic Adrian Barbu și elevi ai claselor a IX-a și a VI-a din cadrul Liceului Teoretic ”Eugen Pora”. Cu un farmec deosebit, într-un stil deja binecunoscut din cadrul Festivalului ”Traista cu Povești”, Adrian Barbu a reușit să capteze interesul pentru cuvintele frumos ordonate, pentru lumea emoțiilor și a aventurilor la care putem lua parte atunci când zăbovim asupra paginilor unei cărți. În lectura sa, primele rânduri din cărțile unor autori clujeni au atras atenția elevilor care sunt mai apropiați de telefon mobil decât de cartea în format fizic.
Invitația la lectură a fost dublată de o introducere în lumea imaginativului, unde fiecare element grafic își aduce contribuția la conturarea unui personaj, a unui caracter sau a unei stări – emoții. Puterea pătratului, fragilitatea sferei sau gravitatea triunghiului s-au alăturat desenelor care au exemplificat necesitatea folosirii unui cod comun de comunicare între autor și cititor.
Căldura cu care au fost primiți oaspeții bibliotecii arată implicarea de care dă dovadă acest colectiv minunat coordonat de doamna Octavia Hulpoi, o gazdă mereu primitoare și deschisă către cei care ajung să pătrundă în această bibliotecă organizată și echipată astfel încât să acopere nevoile unei societăți moderne.
Un exemplu de implicare în comunitate, cu spațiul modern și generos – o surpriză pentru unii din oaspeții acestei zile – , Filiala ”Traian Brad”a Bibliotecii Județene reușește să refacă legăturile și structurile pierdute în atacul tehnologiei asupra firavului elementar socio-uman.
Ziua de 21 martie a fost declarată de către UNESCO, încă din 1999, ca Ziua Internațională a Poeziei pentru a susține dialogul dintre poezie și alte genuri ale creației, pentru promovarea poeziei ca artă deschisă către universalitate.
În cadrul bibliotecii continuă și activitățiile prin care elevii pot primi sprijin la teme sau învățarea limbilor străine.