Proiectul judeţean – Concursul “Urmarea lui Hristos”

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin

Primim la redacţie: Elevi ai şcolilor mănăşturene  ”Eugen Pora” şi  „Liviu Rebreanu” participă în acest weekend, alături de colegi din alte 29 de instituţii similare din judeţ la Concursul „Urmarea lui Hristos”.

„Activitatea cuprinsă în cadrul proiectului este desfăşurarea Concursului tematic religios pentru clasa a V-a şi a VI-a, repectându-se regulamentul specific de organizare al olimpiadelor şcolare.

20160226_153716[1]Ideea proiectului a plecat de la dorinţa de implicare atât a profesorilor cât şi a elevilor în activităţi extraşcolare, specifice Religiei. Astfel, fost fundamentată extensia olimpiadei şcolare şi la clasele V-VI. Potrivit organizării, Concursul cuprins în cadrul proiectului, devine o pregătire prealabilă a elevilor noştri, pentru olimpiada şcolară specifică claselor VII-XII.

Proiectului are ca şi scop dezvoltarea unei comunităţi care învaţă şi colaborează, ceea ce duce la dezvoltarea următoarele obiective:

  • Implicarea elevilor, părinţiilor în viaţa şcolii în vederea consolidării legăturilor între instituţiile comunităţii (Şcoala, Biserica).
  • Promovarea propriei tradiţii, culturi şi religii
  • Promovarea ideilor de competiţie şi performanţă care se adresează elevilor cu aptitudini deosebite
  • Încurajarea dialogului între membri comunităţii

Rezultatele aşteptate sunt:

  • Participarea activă a elevilor, profesorilor, părinţilor în activităţile proiectului
  • Dezvoltarea comunicării şi încrederii în relaţia: ŞCOALĂ – FAMILIE – BISERICĂ

Metode de evaluare:

  • Concurs tematic religios şi premierea elevilor cu rezultate deosebite

Concursul şcolar “Urmarea lui Hristos” se desfăşoară la nivelul următoarelor etape: etapa pe şcoală, etapa locală/pe centre, etapa judeţeană şi etapa interjudeţeană.

Locul desfăşurării activităţilor este Şcoala Gimnazială “Horea“, Cluj-Napoca.

În an şcolar, 2015-2016 se derulează ediţia a VI-a a concursului, la care au participat un număr impresionant de elevi, la etapa locală, fiind calificaţi pentru etapa judeţeană 71 dintre aceştia.

Prin dragostea şi purtarea de grijă a Înalt Preasfinţitului Mitropolit Andrei, elevii distinşi cu premii în cadrul acestui Proiect judeţean şi la Olimpiada Şcolară de Religie, vor fi premiaţi dumincă 3 aprilie 2016, în Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca.

În speranţa că ne vom bucura de participarea şi implicarea elevilor noştri în cadrul acestui proiect, Dumnezeu să ne binecuvinteze cu darul înţelepciunii şi al iubirii faţă El şi faţă de aproapele!”

Prof. Ioana CORUJAN
Şcoala Gimnazială “Horea”, Cluj-Napoca

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinFacebooktwitterredditpinterestlinkedin